Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Pyłek Pszczeli Bee Pollen Odporność Grypa Rak

23-01-2012, 9:51
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 32 zł      Aktualna cena: 32 zł     
Użytkownik drizzd22
numer aukcji: 2001997707
Miejscowość Bydgoszcz
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 3    Wyświetleń: 51   
Koniec: 15-01-2012 15:40:25
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przesyłka:   Kurier GLS  7 zł
Płatność:  
23 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 673964
Pyłek Pszczeli

Od stuleci pszczoły zbierają nektar z kwiatów, aby nakarmić rój. Jednak przelatując z kwiatu na kwiat zbierają także pyłek, męski element rozrodczy roślin, który gromadzą w tzw. koszyczkach, umiejscowionych w górnym członie tylnych odnóży. Na całym świecie wielu ludzi zjadało pyłek razem z miodem, a obecne badania naukowe dowodzą, że pyłek pszczeli jest dobry nie tylko dla pszczół. Dla organizmu ludzkiego pyłek stanowi bogate źródło składnikówpylek-pszczeli-natures-sunshine-pszczola odżywczych. badania naukowe

Pyłek roślin tworzy się w pylnikach roślin nasiennych. Pyłek pszczeli składa się z pyłku roślinnego, który pszczoły zbierają z pylników roślin mieszając potem z odrobiną wydzieliny gruczołów ślinowych lub nektaru. Sformowane kulki z pyłku pszczelego przeznaczone są do karmienia trutni.
Pyłek pszczeli zbiera się za pomocą specjalnych pułapek, umieszczonych przed ulem: pszczoły-zbieraczki zrzucają do nich część pyłku lecąc do ula.
Przy wydobywaniu wyciągu z pyłku usuwa się ciężkostrawne łuski i dodaje fermenty, niezbędne dla usunięcia alergenów i zwiększenia przyswajalności.

Od tysiącleci człowiek wykorzystuje pyłek i inne produkty pszczele. Te produkty stosowane są do leczenia wielu chorób, ale obecnie uzasadniono szczególny ich wpływ na wzmocnienie organizmu, zwiększenie odporności, normalne funkcjonowanie układu immunologicznego. W wielu pradawnych manuskryptach, w tym papirusach egipskich wspomina się o produktach pszczelich jako o darach Bogów. Imperator Chin Sen Nan (3 wiek p.n.e.) uważał pyłek pszczeli i produkty pszczele za najbardziej skuteczne leki. Legioniści Rzymscy brali ze sobą na wyprawpylek-pszczeli-natures-sunshine-pyleky placki z pyłku pszczelego, aby zapewnić sobie energię.
Wielki Hipokrates wysoko cenił ten i pomyślnie stosował go w leczeniu wielu chorób. Starożytni Grecy wierzyli w to, że miód i pyłek są pożywieniem królów, dają młodość i życie. O pyłku pszczelim jest wzmianka w pismach świętych różnych religii, w tym w Biblii, Torze, Koranie, Talmudzie.
W niezliczonych artykułach naukowych, poświęconych pyłkowi pszczelemu, chodzi o jego skład zawierający około 16 witamin, 18 minerałów, 28 mikroelementów, 18 aminokwasów, fermenty, kofermenty, aminokwasy. Produkty częściowego rozkładu pyłku zawierają około 30% proteiny, 55% karbohydratu, 1-2% tłuszczu i 3% minerałów. Koncentracja witaminy C wynosi 3,6 -5,9 % i zależy od miejsca zbierania pyłku i zamieszkiwania pszczół.

Wskazania:

Pyłek Pszczeli bogaty jest w niezbędne witaminy i minerały. Ma wysoką zawartość protein i aminokwasów. Podnosi poziom posiadanej energii. Wspiera system odpornościowy dzięki zawartości odpowiednich składników odżywczych. Analizy odżywcze pyłku pszczelego sugerują, że stanowi on źródło wielu różnych składników odżywczych. Zawiera do 35% protein, jak również 22% aminokwasów. Jest w szczególności bogaty w witaminy z grupy B. Zawiera także 27 soli mineralnych, pierwiastki śladowe (włączając niezbędne minerały) oraz enzymy.

 

Na co pomaga?


Badania kliniczne wykazały, ze wysoka zawartość substancji białkowych i węglowodanowych pomocna jest przy uzupełnianiu niedoborów białkowych. Z tego powodu pyłek polecany jest osobom, które mają nieprawidłowo ustawioną dietę wegetariańską, przeszły bądź są w trakcie kuracji odchudzającej. Łyżeczka pyłku rozpuszczona w ciepłym płynie, na przykład w osłodzonej miodem kawie, herbacie lub wodzie doskonale hamuje głód. Selen, mangan i cynk warunkują prawidłowe funkcjonowanie układu immunologicznego, co pozytywnie odbija się na wzroście odporności organizmu. Żelazo, miedź, kobalt i mangan spełniają ważną rolę w leczeniu anemii. Cynk korzystnie wpływa na porost włosów. Spożywanie pyłku wzmacnia organizm wyczerpany po ciężkich długotrwałych chorobach i kuracjach. Dlatego polecany jest na przykład po radio- i chemioterapii. Pomocny jest przy leczeniu chronicznego zapalenia wątroby i dróg żółciowych, miażdżycy oraz różnych zaburzeń metabolicznych, w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy. Pozwala uzupełnić w krótkim czasie braki pierwiastków, dlatego polecany jest osobom, których dieta zawiera zbyt mało świeżej żywności, zbyt dużo przetworzonej, tzw. fast foodów. Zalecany jest także osobom ciężko pracującym, od których wymaga się nieustannej koncentracji i sprawności intelektualnej. Już po kilku minutach od wypicia wzmocnionej pyłkiem kawy lub herbaty odczuwamy przypływ energii. Ten produkt pracy pszczół odznacza się ponadto działaniem przeciwbakteryjnym (udowodnione jest jego niszczące oddziaływanie na gronkowca złocistego) i grzybobójczym, podobnie jak antybiotyki. Odtruwa ponadto organizm z pozostałości leków, nikotyny czy nadmiernej ilości kofeiny.

Firma NSP zamknęła ten życiodajny pyłek w kapsułkach dla Twojej wygody.

KORZYŚCI
  • Bogaty w niezbędne witaminy i minerały.
  • Wysoka zawartość protein i aminokwasów.
  • Podnosi poziom posiadanej energii.
  • Wspiera system odpornościowy dzięki zawartości odpowiednich składników odżywczych.
SPOSÓB DZIAŁANIA

Działanie pyłku jako leku i środka kosmetycznego było znane w starożytnym Egipcie oraz Rzymie. Współczesne badania nad składem pyłku oraz jego medycznym wykorzystaniem prowadzone były w wielu ośrodkach europejskich. Wyniki badań wykazały, że zawiera on ponad 200 różnorodnych związków. Stanowi między innymi nieocenione źródło białka - stanowi ono od 20 do 40 proc.
W pyłku pszczelim znajduje ponadto 36 makro- i mikroelementów, między innymi wapń, żelazo, magnez, krzem, siarka, miedź, srebro, cynk, chrom, molibden. Na przykład wapnia (100 g pyłku zawiera 162 mg dobrze przyswajalnego wapnia) dostarcza więcej niż jogurt, białe serki, fasola, suszone morele czy orzechy pistacjowe. Jako dostawca żelaza może się równać z wątróbką, traktowaną jako najbogatsze źródło tego biopierwiastka. Stanowi także bogate źródło witamin rozpuszczalnych w wodzie i w tłuszczach. Zawiera na przykład więcej witaminy C niż jabłka, ziemniaki, kapusta, a także dużo witaminy B1, B2 oraz PP (uszczelniającej naczynia krwionośne i przeciwdziałającej ich pękaniu oraz tworzeniu się siniaków). Lista wspaniałych właściwości byłaby niepełna, gdyby nie wspomnieć o fitohormonach i enzymach. Te ostatnie umożliwiają bądź przyspieszają wiele procesów metabolicznych zachodzących w organizmie ludzkim.
Grecy nazywali pyłek pszczeli nektarem bogów, był on również nazywany idealnym pokarmem. To jak najbardziej odpowiednia nazwa, ponieważ pyłek zawiera wszystkie niezbędne do życia składniki odżywcze. Potwierdziły to również liczne badania naukowe. Sportowcy wykorzystują pyłek pszczeli jako wsparcie swoich programów treningowych. Cukry znajdujące się w pyłku są wstępnie przetrawione, tak więc z łatwością przekształcają się w glikogen, który stanowi doskonałe źródło energii. Naukowcy odkryli, że w przypadku sportowców stosujących pyłek pszczeli, czas regeneracji organizmu po treningu jest dużo krótszy

kopiowanie opisów i zdjęć - surowo zabronione!

SKŁAD
Zawartość składników: 1 kaps. / 4 kaps.
Kwiatowy pyłek pszczeli 450 mg / 1800 mg
Inne składniki: żelatyna (otoczka kapsułki).
Zawarty w preparacie pszczeli pyłek kwiatowy podnosi aktywność fizyczną i umysłową; wspomaga układ odpornościowy organizmu.

SPOSÓB UŻYCIA
Po 1-2 kapsułki 2 razy dziennie w trakcie posiłków.

PRZECIWWSKAZANIA
Indywidualna nietolerancja składników preparatu.

Opakowanie zawiera 100 kapsułek, data ważności: 03/2013
Pyłek Pszczeli Bee Pollen Odporność Grypa Rak