Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PWN- ŻYWIENIE ZWIERZĄT I PASZOZNAWSTWO T.3 -Jamroz

31-05-2014, 10:41
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 63.40 zł     
Użytkownik NEMEZIR1
numer aukcji: 4202258418
Miejscowość Rybnik
Wyświetleń: 3   
Koniec: 31-05-2014 10:24:02

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

szablon

Księgarnia Oświatowo-Szkolna "Nemezis"

ul.Gen.Hallera 26
44-200 Rybnik

Nip:642[zasłonięte]100-54

e-mail : [zasłonięte]@wp.pl

pon -pt : 32/ 42 38 340 od godz 10-16

- Wpłata na konto
- Za pobraniem

PONIEDZIAŁEK - PIĄTEK
-Poczta Polska
-Kurier

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo t.3 Paszoznawstwo

 

Redakcja: Jamróz Dorota

Wydawnictwo Naukowe PWN


Oprawa: Miękka

Format: 16.8x23.8cm

Ilość stron: 440

Wydanie: 2

Rok wydania: 2013

         

 

 

 Troska o zdrowie człowieka, konsumenta produktów pochodzenia zwierzęcego i o dobrostan zwierząt wymagają ciągłego monitorowania wartości pokarmowej i jakości pasz oraz dodatków paszowych, a także doskonalenia systemu zapewniania ich bezpieczeństwa. Pasze i dodatki paszowe są niezbędne do zaspokajania potrzeb pokarmowych zwierząt, wpływają na wydajność i zdrowotność, a także na cechy użytkowe zwierząt oraz na jakość pozyskiwanych produktów pochodzenia zwierzęcego (mleko, mięso, jaja).

W książce omówiono m.in.:
· wartości pokarmowe różnych materiałów paszowych – pojedynczych pasz, jak i mieszanek treściwych, koncentratów białkowych, a także różnych dodatków paszowych stosowanych w żywieniu zwierząt,
· sposoby ich pozyskiwania,
 · metody konserwacji i przetwarzania,
· obecność w nich substancji antyodżywczych i ich oddziaływanie na zdrowie zwierząt,
· związki chemiczne i preparaty biotechnologiczne, które mogą być pomocne w efektywnej produkcji zwierzęcej zapewniającej pozyskanie bezpiecznej żywności,
· zagadnienia wynikające z najnowszych zmian przepisów Unii Europejskiej dotyczących pasz i uwarunkowań prawnych, higieny pasz, nadzoru weterynaryjnego nad produkcją pasz,
 · nowością jest również rozdział poświęcony paszom pochodzącym z roślin genetycznie modyfikowanych. Temat ten jest szczególnie ważny, gdyż wyjaśnia problem produkcji bezpiecznej żywności dla człowieka.
 
Podręcznik jest adresowany przede wszystkim do studentów: biologii i hodowli zwierząt, biotechnologii, medycyny weterynaryjnej, wydziałów rolniczych, zootechnicznych. Pomocny również dla pracowników ośrodków doradztwa rolniczego, producentów pasz i dodatków paszowych, hodowców zwierząt gospodarskich i towarzyszących. Może też zainteresować hobbystów i miłośników różnych gatunków zwierząt domowych, a także nas samych, jako konsumentów.

 

_______________________________________

 

Przed zakupem prosimy o zapoznanie się ze stroną " O mnie "