OLIMP Pure Whey Isolate 95® jest najwyższej jakości, czystym izolatem białek serwatkowych (WPI), wzbogaconym kompleksem witamin i
składników mineralnych, zapewniających prawidłowy przebieg procesów metabolicznych przy zwiększonym wysiłku fizycznym i zwiększonym
spożyciu białek. Izolaty białek serwatkowych charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą spośród wszystkich białek pokarmowych.
Pozyskiwane białka w procesie mikrofiltracji CFM , nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek
serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy,
fosfoglikoproteiny, proteazy i peptonów. Wysoka wartość odżywcza sprawia, że izolowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze
źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają najwyższej,
możliwej przyswajalności, warunkowanej idealną rozpuszczalnością i korzystnym ciśnieniem osmotycznym nie denaturowanych białek oraz
optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów
rozgałęzionych (BCAA) i glutaminy.
Produkowane smaki: czekoladowy, truskawkowy, waniliowy
97,5% izolat białek serwatkowych, aromaty, kwas jabłkowy – regulator kwasowości, guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza – substancje
zagęszczające, acesulfam K, sukraloza - substancje słodzące, witaminy (kwas L-askorbinowy - wit.C, octan dl-α-tokoferylu - wit.E,
nikotynamid - niacyna, D-biotyna, octan retinylu - wit.A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny - wit.B6,
cholekalcyferol - wit.D, kwas pteroilomonoglutaminowy - folian, monoazotan tiaminy - wit.B1, ryboflawina -wit.B2, cyjanokobalamina - wit.B12),
barwniki: koszenila (dla smaku truskawkowego, truskawkowo-kiwi, wiśniowego, wiśniowo-bananowego), E 150c (dla smaku tiramisu, toffi,
czekoladowego, ice coffee, kawowego, capucino, orzecha laskowego), ryboflawina, E 133 (dla smaku pistacjowego).
Wartość odżywcza |
na 100g
|
1 porcja (30g)
|
Wartość energetyczna
|
1466 kJ/ 350,7 kcal 1496 kJ/ 357,9 kcal' |
440,1 kJ/ 105,3 kcal 447,7 kJ/ 107,1 kcal' |
Białko
|
86 g |
25,8 g |
Węglowodany
|
1 g |
0,3 g |
w tym cukry
|
1 g |
0,3 g |
Tłuszcz
|
0,3 g (1,1 g') |
0,1 g (0,3 g') |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
|
0,1 g (0,3 g') |
0,1 g (0,3 g') |
Błonnik pokarmowy
|
0 g |
0 g |
Sód
|
<0,3 g |
<0,1 g |
Aminogram wzorcowy # |
Aminokwasy |
na 100 g
|
1 porcja (30g)
|
łącznie:
|
87000 mg |
26100 mg |
w tym: |
L-kwas glutaminowy
|
14985 mg |
4496 mg |
*/**L-leucyna
|
9278 mg |
2783 mg |
L-kwas asparaginowy
|
9018 mg |
2705 mg |
*L-lizyna
|
9885 mg |
2966 mg |
L-prolina
|
4682 mg |
1405 mg |
*/**L-walina
|
4769 mg |
1431 mg |
*/**L-izoleucyna
|
5288 mg |
1587 mg |
*L-treonina
|
5463 mg |
1639 mg |
L-alanina
|
4422 mg |
1327 mg |
L-seryna
|
3729 mg |
1119 mg |
*/***L-fenyloalanina |
2601 mg |
780 mg |
***L-tyrozyna
|
2515 mg |
754 mg |
L-arginina
|
1994 mg |
598 mg |
L-glicyna
|
1474 mg |
442 mg |
*L-metionina
|
1908 mg |
572 mg |
L-histydyna
|
1474 mg |
442 mg |
L-cysteina
|
2168 mg |
650 mg |
*/***L-tryptofan
|
1041 mg |
312 mg |
Wartości dla smaku czekoladowego.
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne