Niewiele jest produktów spożywczych które mają tak bogatą i interesującą historię jak czekolada.
Do najważniejszych walorów jakimi są intensywny smak i zapach oryginalnej czekolady, pragniemy zaoferować Państwu dodatkowo wyszukany kształt, dzięki któremu zaspokoimy dodatkowo zmysł wzroku.
Na tej aukcji oferujemy fantastyczne pudełko na pralinki lub cukierki
w kształcie granatowgo kuferka.
Pudełeczko jest bardzo ładnie wykończone i wykonane z nawyższą starannością.
Jest szczególnie polecane na pralinki, jednakże może być wykorzystane jako pudełko w różnych innych celach.
W pudełeczku można pomieścić od 8 do 12 pralinek w zależności od ich wielkości.
Wymiar (dł./szer./wys.) 130 x 90 x 95 mm.
Skomponuj swój własny zestaw a my
go ładnie zapakujemy i ozdobimy
kolorową wstążeczką.
Jak to zrobić ???
1. Jeśli już wybrałeś pudełeczko które Ci się spodobało,
dodaj je do koszyka a następnie....
2. Wybierz swoje ulubione czekoladki które znajdziesz
w zakładce "Pralinki"
3. Sugerując się ilością która zmieści się w pudełku,
dodaj je do koszyka.
4. Jeśli nie jesteś pewny czy kompozycja pomieści daną
ilość wybranych pralinek napisz do nas a chętnie
pomożemy Ci dokończyc kompozycję.
5. Napisz do nas jaki kolor wstążki sobie życzysz, jeśli
będzie w naszym posiadaniu, przyozdobimy w nią Twoje
wybrane pudełeczko.
6. Sfinalizuj zamówienie i czekaj na przesyłkę...
*Same pudełeczka sprzedawane są bez ozdobnych kokardek.
UWAGA !!!
W przypadku zakupu zestawu z pralinkami wysyłka tylko kurierem !!!
Nasze praliny produkowane są z czekolady
"Belcolade". Nie zawierają sztucznych
barwików i konserwantów.
ZOBACZ FILM O NASZEJ CZEKOLADZIE
Latem, w upalne dni, przesyłkę zabezpieczamy chłodziwem. Zapraszamy do zakupów.
KOD PRODUKTU : 12297
Trudno znaleźć osobę która nie lubiłaby czekolady. Jest uwielbiana za wspaniały smak i intensywny zapach.
Już od dawna wiadomo że czekolada poprawia nastój i dodaje wigoru.
Aby zrozumieć dlaczego czekolada tak mocno pobudza naszą wyobraźnię, powinniśmy odbyć krótką podróż w czasie.
Do Europy jako pierwszy sprowadził czekoladę Krzysztof Kolumb, jednakże uwagę na jej szczególne właściwości zwrócił dopiero Ferdynad Cortez. Początkowo Europejczycy uważali napój z ziaren kakaowca jako obrzydliwy, jednak po tym jak hiszpańscy mnisi opracowali nową recepturę dodając cukier, cynamon, anyż oraz ciepłą wodę, docenili jego walory smakowe. Czekolada stała się przepysznym, aromatycznym smakołykiem.
W roku 1580 otworzono w Hiszpanii pierwszą fabrykę czekolady. Dzięki temu czekolada zaczęła zyskiwać coraz bardziej na popularności. W wielu krajach europejskich powstawały nowe plantacje, przetwórnie i czekoladowe szlaki handlowe.
Pod koniec XVII wieku na dworze francuskim pojawiły się pierwsze czekoladowe praliny, zawdzięczające swoja nazwę kucharzowi o nazwisku Pralin, który jako pierwszy przyrządził ten smakołyk.
Kolejnym przełomem w produkcji było oddzielenie przez duńskiego chemika masła kakaowego od reszty masy dzięki czemu uzyskał produkt sypki, odtłuszczony, łatwo rozpuszczalny w mleku. Następnym krokiem było wyprodukowanie suchej tabliczki czekolady. Pół wieku później Szwajcar Henri Nestle poprzez pomieszanie kakao z mlekiem w proszku otrzymał znaną i lubianą po dziś dzień mleczną czekoladę.