Ekologiczny pudding z dodatkiem migdałów, gorzkich pestek moreli, mąki kokosowej i wanilii Bourbon.
Masa netto: 49 g (na 2 porcje)
Składniki: skrobia kukurydziana*,
migdały* (20,4%),
gorzkie pesteki moreli*, mąka kokosowa*, wanilia Bourbon*, sól kamienna
*składnik rolnictwa ekologicznego
Jednostka certyfikująca: DE-013
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE / spoza UE
Może zawierać śladowe ilości sezamu, gorczycy i lecytyny sojowej.
| Wartość odżywcza |
na porcję** 250 g |
| Wartość energetyczna (kJ/kcal): |
1694 kJ/ 402 kcal |
| Tłuszcz (g): |
9,3 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): |
0,13 g |
| Węglowodany (g): |
67 g |
| w tym cukry (g): |
32,1 g |
| Błonnik (g): |
4,1 g |
| Białko (g): |
11,9 g |
| Sól (g): |
0,35 g |
** porcja zgodna z opisem przygotowania - 250 ml napoju sojowego i 30 g cukru
Przygotowanie:
8 łyżek stołowych mleka lub napoju zbożowego odlanych z 500 ml wymieszać z puddingiem i 3-4 łyżkami stołowymi surowego cukru trzcinowego lub innego środka słodzącego. Pozostały płyn zagotować. Następnie dodać mieszankę i krótko zagotować. Rozlać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia.
Porada BIOVEGAN:
Gorący pudding wylać na upieczone, kruche ciasto, przykryć folią. Po ochłodzeniu, udekorować pudding świeżymi, czarnymi jagodami i posypać migdałami w płatkach.
UWAGA!
PRODUKT NIEODPOWIEDNI DLA KOBIET W CIĄŻY I DZIECI PONIŻEJ 3. ROKU ŻYCIA! PRODUKT NIE POWINIEN BYĆ SPOŻYWANY NA SUROWO!
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.