Ekologiczny pudding z dodatkiem migdałów, gorzkich pestek moreli, mąki kokosowej i wanilii Bourbon.
Masa netto: 49 g (na 2 porcje)
Składniki: skrobia kukurydziana*,
migdały* (20,4%),
gorzkie pesteki moreli*, mąka kokosowa*, wanilia Bourbon*, sól kamienna
*składnik rolnictwa ekologicznego
Jednostka certyfikująca: DE-013
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE / spoza UE
Może zawierać śladowe ilości sezamu, gorczycy i lecytyny sojowej.
Wartość odżywcza | na porcję** 250 g |
Wartość energetyczna (kJ/kcal): | 1694 kJ/ 402 kcal |
Tłuszcz (g): | 9,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): | 0,13 g |
Węglowodany (g): | 67 g |
w tym cukry (g): | 32,1 g |
Błonnik (g): | 4,1 g |
Białko (g): | 11,9 g |
Sól (g): | 0,35 g |
** porcja zgodna z opisem przygotowania - 250 ml napoju sojowego i 30 g cukru
Przygotowanie: 8 łyżek stołowych mleka lub napoju zbożowego odlanych z 500 ml wymieszać z puddingiem i 3-4 łyżkami stołowymi surowego cukru trzcinowego lub innego środka słodzącego. Pozostały płyn zagotować. Następnie dodać mieszankę i krótko zagotować. Rozlać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia.Porada BIOVEGAN:Gorący pudding wylać na upieczone, kruche ciasto, przykryć folią. Po ochłodzeniu, udekorować pudding świeżymi, czarnymi jagodami i posypać migdałami w płatkach.UWAGA!PRODUKT NIEODPOWIEDNI DLA KOBIET W CIĄŻY I DZIECI PONIŻEJ 3. ROKU ŻYCIA! PRODUKT NIE POWINIEN BYĆ SPOŻYWANY NA SUROWO!
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.