O SPRZEDAWCY
Prowadzimy profesjonalny sklep zielarsko-medyczny od 1990r. Sprzedawane przez nas produkty pochodzą z hurtowni farmaceutycznych lub prosto od producenta. Są odpowiednio przechowywane i mają długą datę ważności. W przypadku pytań o nasze produkty doradzą Państwu nasi doświadczeni sprzedawcy.
WYSTAWIAMY PARAGON LUB FAKTURĘ VAT.
|
Oryginalna chińska czerwona herbata Pu-erh
Znakomita, wysokiej jakości herbata "czerwona" produkowana z najlepszych gatunków krzewów herbacianych prowincji YUNNAN w Chinach. Wytworzona metodą tradycyjną w postaci prasowanych kostek. Nagrodzona złotym medalem na EXPO 99`.
Camelia sinensis - roślina, której liście używane są do produkcji herbat zawiera dużo rożnych związków biologicznie czynnych, takich jak garbniki, alkaloidy, flawonoidy, aminokwasy, pierwiastki śladowe (wapń, magnez, żelazo, cynk, mangan, miedź, selen) oraz witaminę E.
Zalety picia czerwonej herbaty:
- uszczelnia i wzmacnia ściany naczyń krwionośnych,
- zapobiega krwawieniom,
- jest pomocna w leczeniu miażdżycy,
- posiada właściwości moczopędne,
- poprawiaj krążenie krwi w naczyniach wieńcowych,
- obniża ciśnienie,
- rozkurcza mięśnie gładkie naczyń krwionośnych i przewodów żółciowych,
- flawonoidy zawarte w herbacie wykazują właściwości przeciwutleniające
- pobudza perystaltykę jelit.
- wspomaga odchudzanie.
Prawdziwa i dobrej jakości herbata Pu-erh podczas zaparzania szybko nabiera koloru, wydzielając charakterystyczny aromat wilgotnej ziemi. W czajniczku lub w filiżance zalewamy kostkę (3 g) herbaty wrzącą, najlepiej źródlaną wodą i zostawiamy pod przykryciem na czas od 2 do 5 minut. Czynność można powtórzyć zalewając 2-3 krotnic te same liście. W odróżnieniu od herbaty zielonej, którą należy pić na czczo, Pu-erh pijemy po jedzeniu. Nie należy herbaty słodzić, ponieważ cukier neutralizuje większość jej właściwości.
|