Wszystkie istotne informacje, takie jak: - regulamin aukcji -
- płatności -
- koszty przesyłki -
- dane firmy - znajdziesz na stronie O MNIE Wszystkie herbaty, kawy i napary pakowane są w ozdobne torebki trójwarstwowe z kopertowanym dnem w kolorze ciemnozielonym o pojemności 100g i 250g. Zamówienia z jednej licytacji łączymy w 1 torebkę, na życzenie pakujemy oddzielnie.
|
Przedmiotem aukcji jest herbata czerwona
Pu-Erh Guarana - 50g
SKŁAD:
- Herbata Pu-Erh (min.79.3%),
- kawałki guarany (min.3.6%),
- ginkgo,
- kawałki czerwonej i czarnej porzeczki,
- liście maliny i jeżyny,
- kwiatki piwonii i bławatka,
- aromat.
Guarana - delikatny psychostymulator poprawiający refleks, wzmacniający odporność fizyczną i przeciwdziałający przedwczesnemu starzeniu się. Odtruwa organizm, zapobiega wzdęciom i nadwadze, a także wszelkim zaburzeniom trawiennym i przedwczesnej miażdżycy tętnic. Działa szybko i efektywnie, rewitalizując ducha i ciało. Guarana od niepamiętnych czasów znana ludom tubylczym w dorzeczu Amazonki i Pary również jako afrodyzjak, zażywana była dla podniesienia sprawności fizycznej (w tym płodności) i psychicznej (w stanach wzmożonego wysiłku). Jej właściwości są szczególnie przydatne w zwalczaniu stanów depresyjnych, wynikających z wyczerpania nerwowego czy też napięcia przedmiesiączkowego. Guarana przywraca dobry nastrój bez nagłych wahnięć emocji. Działając na cały system nerwowy, nie zaś na poszczególne części ciała, przynosi długotrwały efekt "pozytywnego myślenia". Kofeina zawarta w guaranie, zwana również guaraniną, daje inny efekt niż sama kofeina zawarta w kawie. Jej działanie nie daje tak gwałtownych reakcji fizycznych jak kawa, choć zawiera do 6% kofeiny, czyli trzy razy więcej niż naturalna kawa, a przy tym nie ma skutków ubocznych. Najnowsze badania wskazują bezpieczeństwo stosowania guarany bez jakiejkolwiek szkody dla organizmu. Od guarany nie można się uzależnić i nie wykazuje ona negatywnego wpływu na sen, co ma miejsce w przypadku kofeiny.
Ginkgo Biloba - roślinny eliksir młodości, pozwalający dłużej zachować sprawność umysłową i fizyczną, zwłaszcza w okresach zwiększonego obciążenia organizmu.
Sposób zaparzania:
Aby herbata oddała wszystko to, co w niej najlepsze, zaparzajmy ją klasycznie. Na jedną filiżankę używamy niepełną łyżeczkę liści Pu-Erh. Zalewamy białym wrzątkiem (ok. 96°C) i zostawiamy na 3-5 minut, w zależności od osobistych upodobań. Możliwe jest dwu - lub trzykrotne zaparzanie tych samych liści.
Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90 stopni, a w 12 minut po przegotowaniu 75 stopni. Najlepiej stosować wodę źródlaną lub przefiltrowaną.
C zerwona herbata Pu-Erh (czytaj: pu-er) jest uprawiana w Chinach od ponad 1700 lat. Pochodzi z prowincji Yunnan. Poddawana jest procesowi podwójnej fermentacji aby wyzwolić enzymy i mikroelementy, które zapoczątkowują dojrzewanie herbaty. Dzięki temu zyskuje specyficzny, ziemisty smak i cenne, zdrowotne właściwości. Słynie ze swego leczniczego oddziaływania przede wszystkim na układ trawienny i ogólnie cały metabolizm. Dodatkowo, Pu-Erh jest jedną z niewielu herbat, które celowo poddaje się procesowi starzenia - im starsza, tym lepsza, droższa i bardziej pożądana (jej liście leżakują w jaskiniach nawet 50 lat). Herbata Pu Erh jest też tradycyjnie prasowana.
Właściwości:
- wspomaga pracę wątroby - skutecznie walczy z nadwagą;
- obniża poziom cholesterolu;
- oczyszcza organizm z toksyn;
- pobudza procesy trawienne;
- zawiera duże ilości cennych aminokwasów i biopierwiastków;
- zapobiega powstawaniu agresywnych związków tlenu - wolnych rodników;
- łagodzi skutki spożycia alkoholu;
- wzmacnia organizm.
S pecjaliści zalecają pić 3-5 filiżanek dziennie czerwonej herbaty. Ogrzeje nasze ciało, przepędzi zły humor. W odróżnieniu od herbaty zielonej, którą należy pić na czczo, Pu-Erh pijemy po jedzeniu. NIE NALEŻY herbaty słodzić, ponieważ cukier neutralizuje większość jej właściwości.
|