![](http://specmajster.iai-shop.com/data/include/cms/Karolina/banner_nasiona.jpg)
Pszenica nasiona na kiełki - 500 g WYSYŁKA GRATIS
![](http://www.sadowniczy.pl/data/gfx/pictures/large/0/8/69980_1.jpg?232356)
Kiełki roślin są dla organizmu człowieka najcenniejszym źródłem witamin, soli mineralnych, naturalnych leków i różnych składników wzmacniających. Są bogate w witaminy A,B kompleks, C, E, H, K, PP i liczne aminokwasy
PSZENICA:
Pszenica (Triticum aestivum) jest obecnie najbardziej
rozpowszechnionym ze zbóż. Jej kiełki są jednym z najbogatszych źródeł
witamin A, B C i E. Zawierają szczególnie duże ilości magnezu,
wapnia, fosforu, żelaza, niacyny, tiaminy i kwasu pantotenowego.
Poprawiają pracę serca oraz przeciwdziałają starzeniu się organizmu.
Kiełki pszenicy są gotowe do jedzenia w momencie gdy białe korzonki
osiągną długość ziarna. Stanowią świetny dodatek do wszelkiego rodzaju
wypieków.
Domowym sposobem kiełki można wyprodukować w następujący sposób:nasiona
należy dokładnie przepłukać na sicie i zalać w czystym słoiku na kilka
godzin wodą. Następnie należy wodę zlać,nasiona przepłukać pod bieżącą
wodą i umieścić w płaskim naczyniu na namoczonej warstwie bibuły lub
ligniny. Naczynie przykryć,aby ograniczyć parowanie wody.Odstawić w
cieple nienasłonecznione miejsce.W miarę potrzeby zraszać. Po 4-5
dniach można ścinać wyrośnięte kiełki.
Gramatura: 500 g
KUPUJ NA WIELU AUKCJACH - OSZCZĘDZAJ NA PRZESYŁCE
Dlaczego warto kupować na naszych aukcjach:
- istniejemy od 2001 r., zdobyliśmy już renomę i zaufanie klientów,
- wysyłamy rośliny zapakowane w taki sposób, by przetrwały podróż bez uszkodzeń,
- proponujemy Ci dobrą, uczciwą transakcję. Doskonałe relacje wymagają czasu, dlatego nie przedkładamy jednorazowego zysku nad
budowanie trwałych relacji,
- szanujemy Twój czas, dlatego nieustannie poszukujemy nowych sposobów na to by współpraca z nami była prosta i przyjemna,
- utrzymujemy stały kontakt z klientami i nie zapominamy mówić "Dziękuję".
|