Kiełki pszenicy są jednym z najbogatszych źródeł witamin A, B C i E. Zawierają szczególnie duże ilości magnezu, wapnia, fosforu, żelaza, niacyny, tiaminy i kwasu pantotenowego. Poprawiają pracę serca oraz przeciwdziałają starzeniu się organizmu.
Kiełki pszenicy są gotowe do jedzenia w momencie gdy białe korzonki osiągną długość ziarna. Stanowią świetny dodatek do wszelkiego rodzaju wypieków.
Czas namaczania nasion to 8-10 godzin .
Czas kiełkowania to 3-4 dni .
Należy spożywać podduszone lub surowe .
Licytujesz 1 torebkę nasion oryginalnie zapakowaną przez producenta o sprawdzonej
zdolności kiełkowania .
Waga : 250g .
WAŻNE : KUPUJĄC NA KILKU AUKCJACH LUB KILKA PRZEDMIOTÓW POKRYWASZ
TYLKO JEDEN KOSZT WYSYŁKI UZALEŻNIONY OD WAGI PRZESYŁKI.
ZAPRASZAMY DO NASZEGO SKLEPU NA POZOSTAŁE AUKCJE
KLIKNIJ TUTAJ
|