super pomysł na prezent
zestaw sześciu wspaniałych książek na temat pszczelarstwa:
Pszczoły moje hobby Chcesz poznać smak prawdziwego miodu? Interesuje Cię niezwykłe społeczeństwo pszczół? Myślisz o własnej pasiece? W każdym razie potrzebujesz tej książki! Dzięki niej poznasz: życie rodziny pszczelej; prace pszczelarza w ciągu całego roku; pożytki pszczele, czyli skąd bierze się miód; produkty pszczele: miód, pyłek, wosk i ich niezwykłe właściwości; choroby i szkodniki rodzin pszczelich. Niezbędna wiedza w atrakcyjnej formie! Autorka jest doświadczoną hodowczynią pszczół. Prowadzi gospodarstwo biodynamiczne, w którym opracowuje nowe metody ich chowu. Skorzystaj z jej porad!
Życie pszczół miodnych i struktura ich królestwa to jedne z najbardziej fascynujących zjawisk natury. O tym fenomenie opowiada ta książka, wprowadzając jednocześnie w świat pszczelarstwa. Zaczynając od historii pszczelarstwa i przedstawienia istotnej roli pszczół w przyrodzie, autor książki przechodzi do omówienia budowy ciała pszczoły miodnej, struktury rodziny, systemu komunikacji pszczół i procesu powstawania miodu. W tym bogato ilustrowanym kolorowymi zdjęciami i rysunkami poradniku poruszono także tematy dotyczące chorób pszczół, rójki i metod obchodzenia się z pszczołami. Opisano siedliska dla rodzin, sposób budowy uli i ramek, wychów matek i tworzenie nowych rodzin, roczne wydatki na hodowlę oraz fachowe porady. Zawarte w niej informacje o produktach pszczelich i pozyskiwaniu miodu z pewnością zainteresują zarówno początkującego, jak i doświadczonego pszczelarza.
Autor książki - Franz Lampeitl - doświadczony mistrz pszczelarstwa i konsultant w zakresie hodowli pszczół, wprowadza początkujących pszczelarzy w tajniki pszczelarstwa efektywnego i prowadzonego w zgodzie z prawami natury. Hodowla pszczół to doskonały poradnik dla osób hodujących i zamierzających hodować te pożyteczne owady. Znajdziemy w nim wszystko:
Pszczoły cieszą się powszechną sympatią nawet odczuwających lęk przed ich żądłami. Niestety ta przychylność bardzo rzadko wynika z bliższej znajomości mieszkanek uli. Wielu ludzi, nie zdaje sobie sprawy, jak mało wie o tych wielce pożytecznych i niezwykle przemyślnych owadach naszego globu. Książka przeznaczona jest dla tych, którzy chcą poszerzyć swoja wiedzę o pszczołach nie sięgając do literatury ściśle fachowej .
Smak, barwa i konsystencja miodu różnią się w zależności od miejsca jego pochodzenia. Jednak jest coś, co łączy wszystkie miody - niepowtarzalny słodki smak. Dzięki tej książce poznasz niecodzienne zastosowanie miodów zarówno jednokwiatowych (lipowego, lawendowego, wrzosowego itp.), jak i wielokwiatowych (z kwiatów leśnych, stepowych, górskich itp.). Autorka z szerokiej gamy dostępnych miodów dobrała do potraw te, które wydobywają smak dania lub nadają mu niepowtarzalną słodką bądź korzenną nutę. W książce znajdziesz wyjątkowe i urozmaicone przepisy na przepyszne potrawy z dodatkiem miodu: przystawki, zupy, dania główne, desery... Sałatki, szaszłyki, dania gotowane lub pieczone, potrawy słodkie, słodko-kwaśne, i orzeźwiające napoje... Na każdą okazję, na każdą zachciankę, dla każdego podniebienia!
Mnóstwo szczegółów o produkcji domowym sposobem popularnych win, szampanów i napojów winnych. Sporo rad, zaskakujących opisów oraz ciekawostek odnośnie składowania i przerabiania owoców. Książka dla ambitnych, choć nie tylko.
ISBN: 83[zasłonięte]87907-9 Stron: 192 Wymiary: 110x175 miękka oprawa wyd ad oculos
kupujesz wypełnij - formularz płacę
niezależnie od formy płatności
DANE DO PRZELEWU: P.P.H.U Najbar Mirosław ul.Batorego 24 43-100 Tychy ING BANK ŚLĄSKI 92 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]3990023 [zasłonięte] 247368