Zastosowanie: do cielęciny, wieprzowiny, zup owocowych, doskonały dodatek do grzybów i twarozków owocowych.Przyprawa ta pochodzi ze wschodnich rejonów śródziemnomorskich. Mają one silny, odświeżający, lekko cytrynowy aromat i dlatego potocznie nazywa się tę roślinę melisą cytrynową. Melisę dodaje się na sam koniec gotowania do cielęciny, wieprzowiny, baraniny, dziczyzny, potraw z mleka i jaj, do zup owocowych, kartoflanki i grochówki. Melisa jest również doskonałym dodatkiem do grzybów i twarożków ziołowych. Zapobiega wzdęciom, działa wzmacniająco, i uspakajająco, pobudza apetyt. Często stosuje się ją przeciw przeziębieniom. Herbatka za melisy wzmacnia żołądek.
Produkt wskazany dla osób stosujących różnorodne diety również Dietę Dukana.
Kupując u nas:
1. Otrzymasz fakturę zakupu
2. Otrzymasz gwarancję nienaruszalności produktu, gdyż opakowania są termicznie zabezpieczone
3. Otrzymasz gwarancję jakości potwierdzoną certyfikatem wprowadzenia i funkcjonowania zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001:2000 oraz Bezpieczeństwa Żywnościowego HACCP
4. Otrzymasz darmową dostawę przy zakupach przekraczających 123zł brutto