Zastosowanie: do aromatyzowania kawy,wyrobów cukierniczych, ciast, lodów a także puddingu. Aromat kardamonu jest łagodny, smak początkowo z wyraźną nutą kamfory – ostro – gorzki, intensywny, korzenny. Pozostaje dość długo w ustach, jeśli żuje się kilka nasion. Kardamon poprawia smak potraw zarówno słodkich, jak i pikantnych. Używa się go do aromatyzowania wyrobów cukierniczych, ciast lodów, a także puddingu. Nalewka jest środkiem na dolegliwości żołądkowe i wzdęcia. Żucie nasion odświeża oddech, a zwłaszcza zabija zapach czosnku. Często stosowany przez Indian, między innymi jako środek odświeżający, narkotyczny i ułatwiający trawienie.
Produkt wskazany dla osób stosujących różnorodne diety również Dietę Dukana.
Kupując u nas:
1. Otrzymasz fakturę zakupu
2. Otrzymasz gwarancję nienaruszalności produktu, gdyż opakowania są termicznie zabezpieczone
3. Otrzymasz gwarancję jakości potwierdzoną certyfikatem wprowadzenia i funkcjonowania zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001:2000 oraz Bezpieczeństwa Żywnościowego HACCP
4. Otrzymasz darmową dostawę przy zakupach przekraczających 123zł brutto