Mieszanka naturalnych przypraw grubo zmielonych
(odpowiednikiem tej mieszanki przypraw ale drobno zmielonych jest mieszanka o nazwie "PdP Szeherezada S")
Charakter (nutę smakową) tej mieszance nadają:
czosnek, papryka słodka, pieprz, cebula ...
Dawkowanie: 10 - 15 gram na 1 kg mięsa lub innej potrawy (zawiera sól - nie wymaga dosalania)
Bardzo smaczna kompozycja 11 przypraw naturalnych z solą do mięs pieczonych na rożnie i na patelni
a także do boczku pieczonego, golonki, kurczaków, gulaszu, steków, kotletów i innych mięs.
Wyśmienita do "prasowanek" tzn. wyrobów wykonanych za pomocą praski (szynkowara), do domowych smalczyków i past mięsnych, którym nadaje wiejskiego charakteru.
UWAGA - ze względu na grubo zmielone przyprawy nie polecamy tej do mięs grillowanych na otwartym ogniu (bez użycia tacek). Przyprawy te mogą ulec spaleniu powodując smak i zapach spalenizny.
POLECAMY - w miejsce tej mieszanki użyj "PdP Szeherezada S" . Jest to ta sama mieszanka ale bardziej zmielona
Na każdym oryginalnym opakowaniu znajduje się:
skład mieszanki, zastosowanie, dawkowanie, nazwa producenta, termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ... ) Na żądanie kupującego załączamy "specyfikację produktu"
Zapraszamy do zakupu i życzymy smacznego !
kliknij na załączony dokument "pliki do pobrania"
zawierający przykładowe receptury, w których użyto tej mieszanki
a dowiesz się jak można samemu wykonać własne mięsne smakołyki
Pliki do pobrania:
- receptury smalczyków i past mięsnych domowych
- receptury golonek gotowanych i pieczonych
- receptury prasowanek z szynkowara
- receptury patelni - gulaszy