Charakterystyka:
Biały pieprz jest delikatniejszy niż pieprz czarny. Chętnie przyprawia się nim zupy, potrawy z białych mięs, doskonały jest do białego i żółtego sera, do sosów,
jaj i ryb. Z uwagi na kolorystykę pieprzu, wyróżniamy ziarna pieprzu czarnego, białego, zielonego i czerwonego. Biały pieprz na naszych aukcjach oferujemy w postaci ziarnistej jak i zmielonej.
Wbrew pozorom, odmiany pieprzu to owoc jednej i tej samej rośliny ale zbierane w różnych fazach dojrzałości lub poddane pewnej obróbce. Ziarna pieprzu białego to dojrzałe owoce pieprzu czarnego, otrzymywane przez moczenie i otarcie warstwy owocni. Następnie po osuszeniu, otrzymane szare pestki staną się żółtawobiałe.
Działanie: Wspomaga trawienie (pobudza wydzielanie soków trawiennych) - pomocny w różnego rodzaju dietach. Wspomaga ukrwienie tkanek, wzmacnia mięśnie. Działa dezynfekująco i przeczyszczająco, odkrztuśnie i przeciwzapalnie w chorobach układu moczowego. Pomocny w bólach głowy, stawów i mięśni oraz przy wysokiej gorączce.
W naszej ofercie znajdziesz dodatkowo: pieprz kolorowy, pieprz biały (ziarno lub mielony), pieprz czerwony, pieprz czarny mielony i ziarnisty, pieprz cayenne, oraz mieszanki: pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, pieprz ziołowy staropolski i wiele innych.
Zastosowanie:
Całe ziarna używa się do sosów, zup, bulionów, marynat, natomiast zmielony ma szersze zastosowanie, praktycznie nieograniczone (także do potraw mięsnych, warzyw, gulaszu, ryb, drobiu, sałatek, zapiekanek, jaj, makaronów, sosów, sałatek, serów).
Skład:
Pieprz ziarnisty biały.
BEZ GLUTAMINIANU SODU!!!
Opakowanie:
Zakupiony produkt zostanie zważony do przeźroczystej grubej torebki zgrzewanej, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności.