Charakterystyka:
Pieprz Bałkański to połączenie papryki ostrej, czosnku, gorczycy, kolendry, lubczyku i majeranku. Mieszanka przypraw, która tworzy wyborne dopełnienie potraw mięsnych, rybnych, z serem. Ożywi każdą potrawę, sprawiając, że stanie się bardziej strawna. Pieprz bałkański jest doskonały do różnych farszów, kotletów mielonych, pieczeni i pasztetów, sosów, marynat, zup i rosołu. Podnosi smakowitość dań, nadaje im ciekawy smak zawartych w niej przypraw, przełamany nutą ziół: majeranku i lubczyku. Przyprawę najlepiej dodaj pod koniec gotowania.
W naszej ofercie znajdziesz także wiele innych rodzajów pieprzu.
Zastosowanie:
Do potraw mięsnych, zup, sosów, gulaszu, ryb, potraw z jaj, dań jarskich, marynat, sałatek.
Skład:
Papryka ostra, czosnek, gorczyca, kolendra, lubczyk, majeranek.
Tylko naturalne składniki!
Opakowanie:
Zakupiony produkt zostanie zważony do przeźroczystej grubej torebki zgrzewanej, z atestem, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności.
Informacja o alergenach: Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, soji, selera, sezamu, glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów, jaj i laktozy.