Opis produktu: |
Pesto z grzybami Na 3-4 porcje Czas przygotowania: tylko 12-15 minut Potrzebne produkty: makaron rurki (ok. 400 g), oliwa z oliwek, zawartość całego opakowania Pesto z grzybami KOTÁNYI Przyrządzenie: 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Przy odcedzaniu zostawić 50 ml wody, w której gotował się makaron. 2. Mieszankę przypraw KOTÁNYI połączyć ze 100 ml wody (połowa z tego to woda, w której gotował się makaron) oraz 3 łyżkami oliwy z oliwek, całość krótko zagotować. 3. Sos wymieszać z makaronem. Wskazówka: Do sosu można dodać śmietanę, świeże lub suszone grzyby, a także mięso z kurczaka lub indyka. Przed podaniem danie posypać pietruszką i parmezanem. Czy wiesz skąd pochodzi nazwa „pesto“ i co oznacza? Nazwa „pesto“ pochodzi z j. włoskiego i oznacza różne sosy do makaronów, które przygotowuje się ucierając składniki w moździerzu, bez ich gotowania. Najbardziej znane pesto to pesto genovese z bazylią i orzeszkami pinii. Składniki: (33%) grzyby (maślaki, pieczarki, shiitake, borowiki), sól morska jodowana, cebula, cebula smażona (cebula, tłuszcz roślinny, mąka pszenna, sól jodowana), czosnek, warzywa (marchew, pasternak, cebula), rozmaryn, pietruszka, pieprz czarny, olej roślinny, tymianek Produkt nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków. |
Dodatkowe informacje:
| możliwe opcje dostawy: | | termin dostawy: | zamówienia złożone w dzień roboczy do godz. 12:00 wysyłamy tego samego dnia, jeśli zamówienie zostanie złożone później wysyłamy w pierwszym dniu roboczym, od poniedziałku do piątku czas dostawy to 24h | skąd wysyłamy: | firma jest Polskim przedsiębiorstwem, wysyłamy z Polski, z Sosnowca | koszt dostawy: | Paczkomaty 14,99zł, Kurier K-EX przedpłata 17,99zł, Kurier pobranie K-EX 22,99zł | masz pytania? dzwoń: | +48 [zasłonięte] 316 416 | |