Opis produktu: | 
Pesto z bazylią i pomidorami Na 3-4 porcje Czas przygotowania: tylko 12-15 minut Potrzebne produkty: makaron świderki (ok. 400 g), oliwa z oliwek, zawartość całego opakowania Pesto z bazylią i pomidorami KOTÁNYI Przyrządzenie: 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Przy odcedzaniu zostawić 50 ml wody, w której gotował się makaron. 2. Mieszankę przypraw KOTÁNYI połączyć ze 100 ml wody (połowa z tego to woda, w której gotował się makaron) oraz 3 łyżkami oliwy z oliwek, całość krótko zagotować. 3. Sos wymieszać z makaronem. Wskazówka: Do sosu można dodać 2-3 świeże pomidory pokrojone w kostkę lub pomidory konserwowe. Przed podaniem posypać danie parmezanem i listkami świeżej bazylii. Do makaronu można również dodać szynkę parmeńską. Czy wiesz skąd pochodzi nazwa „pesto“ i co oznacza? Nazwa „pesto“ pochodzi z j. włoskiego i oznacza różne sosy do makaronów, które przygotowuje się ucierając składniki w moździerzu, bez ich gotowania. Najbardziej znane pesto to pesto genovese z bazylią i orzeszkami pinii. Składniki: Pomidory granulowane (32%), cebula, sól morska jodowana, czosnek, warzywa (marchew, pasternak, cebula), bazylia (5,2%), pieprz, rozmaryn, pietruszka Produkt nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków. |
Dodatkowe informacje: 
| możliwe opcje dostawy: |   | termin dostawy: | zamówienia złożone w dzień roboczy do godz. 12:00 wysyłamy tego samego dnia, jeśli zamówienie zostanie złożone później wysyłamy w pierwszym dniu roboczym, od poniedziałku do piątku czas dostawy to 24h | skąd wysyłamy: | firma jest Polskim przedsiębiorstwem, wysyłamy z Polski, z Sosnowca | koszt dostawy: | Paczkomaty 14,99zł, Kurier K-EX przedpłata 17,99zł, Kurier pobranie K-EX 22,99zł | masz pytania? dzwoń: | +48 [zasłonięte] 316 416 | |