Charakterystyka:
Marynaty są ważnym składnikiem mięs, które zanim zostaną poddane obróbce termicznej trzeba zamarynować aby nadać im odpowiedni smak oraz aromat. Marynaty sprawiają że mięso staje się bardziej miękkie, soczyste oraz urozmaica smak samodzielnie przygotowanych przysmaków.
Marynata boczek jest mieszanką przypraw i ziół, przeznaczona do sporządzania zalewy, solanki z udziałem soli peklującej, stosowana do produkcji wędzonek o smaku bekonu.
Polecamy ją do gastronomi oraz do celów domowych. Nada Twoim potrawom wyjątkowego smaku boczku.
Zastosowanie:
Do marynat, mięs, potraw z grilla, wędzenia.
Wsypać i dobrze rozpuścić marynatę w zimnej wodzie (50g/1l wody). Przygotowane mięso moczyć w marynacie, potem osuszyć i poddać dalszej obróbce cieplnej (wędzenie, grillowanie, pieczenie itd).
Polecam roladki ze schabu przygotowanego wcześniej w marynacie BOCZEK zapiekane z suszoną śliwką i cynamonem. Palce lizać!
Skład:
Odpowiednio przygotowana mieszanka ziół oraz ekstrakty z przypraw naturalnych: Azotyn sodu E250, glukoza, sól, hydrolizat białka sojowego, przeciwutleniacz E316, aromat (wyciągi z ziół).
BEZ GLUTAMINIANU SODU!
Opakowanie:
Zakupiony produkt zostanie zważony do przeźroczystej grubej torebki zgrzewanej, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności.