Mieszanka naturalnych przypraw grubo zmielonych
(odpowiednikiem tej mieszanki przypraw ale drobno zmielonych jest mieszanka o nazwie "PdP Kuchta")
Charakter (nutę smakową) tej mieszance nadają:
cebula, pieczarka suszona, pieprz biały i czarny, ...
Dawkowanie: 10 - 14 gram na 1 kg mięsa lub innej potrawy
Kompozycja przypraw grubo zmielonych do wszelkiego rodzaju pieczeni, mielonek, pierogów, faszerowanych mięs, "prasowanek" tzn. wyrobów wykonanych za pomocą praski (szynkowara), pasztetów, domowych smalczyków i past mięsnych, którym nadaje wiejskiego charakteru. Ciekawe zestawienie smaku suszonych grzybów (grube kawałki) i smażonej cebuli .
Przed zastosowaniem zaleca się przyprawę namoczyć, aby grube suszone przyprawy (grzyby, cebula) spęczniały ? będą bardziej widoczne na przekroju wyrobu
UWAGA - ze względu na grubo zmielone przyprawy nie polecamy jej do mięs grillowanych na otwartym ogniu (bez użycia tacek). Przyprawy te mogą ulec spaleniu powodując smak i zapach spalenizny.
POLECAMY - w miejsce tej mieszanki użyj "PdP Kuchta".
Jest to ta sama mieszanka ale bardziej zmielona
Na każdym oryginalnym opakowaniu znajduje się:
skład mieszanki, zastosowanie, dawkowanie, nazwa producenta, termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ... ) Na żądanie kupującego załączamy "specyfikację produktu"
Zapraszamy do zakupu i życzymy smacznego !
kliknij na załączony dokument "pliki do pobrania"
zawierający przykładowe receptury, w których użyto tej mieszanki
a dowiesz się jak można samemu wykonać własne mięsne smakołyki
Pliki do pobrania:
- receptury smalczyków i past mięsnych domowych
- receptury golonek gotowanych i pieczonych
- receptury prasowanek z szynkowara
- receptury patelni - gulaszy
- receptury kiszek pasztetowych i pasztetów pieczonych