Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Przyprawa do pasztetu z dziczyzny Rarytas Stryja

12-06-2015, 21:59
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 4.19 zł     
Użytkownik Biodest
numer aukcji: 5353873828
Miejscowość Palestyna
Wyświetleń: 3   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Masz pytania ?
  • chętnie na wszystkie odpowiemy
 
telefon
601 [zasłonięte] 484
 
 
email
[zasłonięte]@wp.pl

 

Wpłaty prosimy wykonywać za pośrednictwem allegro lub przelewem tradycyjnym.
Paczki za pobraniem również dostępne,

payu

Nr. konta
PKO BP 20 1020 [zasłonięte] 3[zasłonięte]4400002 [zasłonięte] 014621

 

Zanim dokonasz zakupu wejdź na stronę o mnie i zapoznaj się z moim regulaminem. Dokonanie zakupu na mojej aukcji jest równoznaczne z akceptacją mojego regulaminu.

W przypadku wyboru przesyłki: List ekonomiczny lub List priorytetowy nie ponosimy odpowiedzialności za przesyłkę - Nie jest ona rejestrowana.

Najlepszym wyborem jest paczka kurierska. Gwarantuje szybką dostawę bez uszkodzeń.

 

 

Przedmiotem aukcji jest

 Rarytas Stryja Bronisława - do pasztetu z dziczyzny

 

 


 

Wspaniała mieszanka ziół podkreślająca walory smakowe i zapachowe domowych wyrobów.

Idealna do wykorzystania w przepisie na 2 ,,keksówki'' pysznego pasztetu z dziczyzny:

 

Składniki:

- 0,85 kg mięsa z dzika,

- 0,85 kg mięsa z królika, 

-0,85 kg boczku,

- 0,85 kg wątróbki (wieprzowej lub drobiowej), 

- 6 jaj,

- 3 marchewki, 3 pietruszki, 3 cebule, 15 dag suszonych grzybów, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz,

- mieszanka ziołowa ,,Rarytas Stryja Bronisława''. 

 


 

Mięso, grzyby i warzywa wkładamy do rondla. Zalewamy niewielką ilością wody. Dodajemy liść laurowy, pieprz i ziele angielskie. Dusimy na małym ogniu do miękkości Pod koniec gotowania dodajemy wątróbkę. Wystudzone mięsa miksujemy wraz z warzywami i grzybami lub mielimy trzykrotnie przez maszynkę. Do masy wbijamy jaja, Dodajemy mieszankę ziołową ,,Rarytas Stryja Bronisława''. Solimy wedle uznania. Wszystko dokładnie mieszamy. Keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą lub wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy plastry słoniny (boczku). Do formy wkładamy masę mięsną i ugniatamy łyżką. Pieczemy ok. 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180oC.Pasztet jest najlepszy po 2 dniach. Podajemy z żurawiną, chrzanem, grzybkami marynowanymi, śliwkami lub gruszkami w occie. Ilość mieszanki ziołowej należy dodać wedle własnych upodobań smakowych.

 

 

 

 

 

 

Sprawdź nasze inne aukcje! >kliknij<


 
  1.  

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

  galerie sprzedazy