![](http://www.pikanteria.biz/szablony/kontakt.gif) email: biuro[zasłonięte]@pikanteria.biz tel. 504[zasłonięte]674
![](http://www.pikanteria.biz/szablony/platnosc3.gif) Wpłata z góry konto bankowe ALIOR BANK S.A.
20 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 684475
Dane do przelewu: Pikanteria Jacek Hucał ul. W. Orlika-Ruckemana 4/53 20-244 Lublin
W tytule przelewu prosimy o podanie nicka użytkownika Allegro.
![](http://www.pikanteria.biz/szablony/wysylka.gif) Wysyłkę realizujemy w ciągu jednego dnia roboczego od chwili zaksięgowania środków na koncie
1-2 PUDEŁKA : List polecony 6,00 zł List polecony priorytetowy 7,5 zł Paczka pocztowa ekonom. 13,00 zł Paczka pocztowa priorytetowa 15 zł Przesyłka pobraniowa 20,00 zł
3-5 PUDEŁKA List polecony 6,50 zł List polecony priorytetowy 8,00 zł Paczka pocztowa ekonom. 13,00 zł Paczka pocztowa priorytetowa 15 zł Przesyłka pobraniowa 20,00 zł
UWAGA. W przypadku zakupu na naszych aukcjach różnych produktów, prosimy o kontakt w celu uzgodnienia najkorzystniejszego dla Państwa kosztu wysyłki.
Koszty wysyłki zawierają rzeczywiste koszty opakowania i transportu, oraz doliczony podatek VAT w wysokości 23%.
W przypadku wszelkich uwag po otrzymaniu wysyłki, prosimy o jak najszybszy kontakt z nami. Tylko wówczas wszelkie uwagi i reklamacje jesteśmy w stanie rozpatrzyć i wynagrodzić klientowi ewentualne straty.
|
NOWOŚĆ! PRZYPRAWA DO PAELLI Z SZAFRANEM OD PRODUCENTA Z HISZPANII - 5 SZASZETEK PO 4G
![](http://www.pikanteria.biz/photo/przyprawa_paella.png) Waga netto 5x4g
LIKWIDACJA SKLEPU - WYPRZEDAŻ OSTATNICH SZTUK TOWARU PO ATRAKCYJNCYH CENACH!
Termin ważności: 08.2014 Kraj pochodzenia : Hiszpania
Przedstawiany produkt jest unikalną oryginalną przyprawą sporządzoną specjalnie do gotowanej hiszpańskiej Paelli. Posiada w sobie szafran, niezbędny w kuchnii śródziemnomorskiej. Pochodzi prosto od hiszpańskiego producenta - firmy CHIQUILIN, która od 1909 r. specjalizuje się w produkcji szafranu i przypraw najwyższej jakości oraz posiada certyfikat ISO 22000:2005, który zapewnia bezpieczeństwo żywności i produktów.
Opakowanie zawiera pięć saszetek przyprawy do paelli, każda o wadze 4g.
Przyprawa do paelli zawiera: szafran, pimenton, czosnek, pieprz, goździki, sól i inne przyprawy.
Paella jest nabardziej znaną potrawą hiszpańską występującą w licznych odmianach. Oparta jest przede wszystkim na ryżu z dodatkiem szafranu, podsmażanym i gotowanym w metalowej patelni z dwoma uchwytami. Podawana jest jako danie główne lub jako przystawka. Zazwyczaj jada się ją na obiad. Paella powinna być spożywana bezpośrednio z naczynia, w którym ją przygotowano.
ZAPRASZAMY NA NASZE POZOSTAŁE AUKCJE, GDZIE ZNAJDĄ PAŃSTWO:
-
WYSOKIEJ JAKOŚCI SZAFRAN HISZPAŃSKI
-
WĘDZONĄ PAPRYKĘ PIMENTON
-
SŁODKĄ I OSTRĄ PAPRYKĘ W STYLOWEJ PUSZCE
-
PRZYPRAWĘ PEBRELLA (Thymus piperella)
-
PRZYPRAWA HISZPAŃSKICH PINCHOS I PINCHITOS
Przepis: Paella z kurczakiem i warzywami
Składniki:
-
1,5 szklanki ryżu arborio
-
3 szklanki esencjonalnego wywaru z warzyw lub rosołu z kurczaka
-
400g kurczaka zamarynowanego z oliwą, papryką, czosnkiem, solą i pieprzem
-
1 czerwona papryka, obrana, pokrojona w paski
-
150g zielonej fasolki szparagowej
-
150g młodego bobu
-
1 cebula pokrojona w kostkę
-
2 posiekane ząbki czosnku
-
max. 80ml oliwy extra vergine (zużywać tylko tyle ile potrzeba na smażenie)
-
sól,
-
przyprawa do paelli z szafranem
Przygotowanie:
Gotowanie wywaru bezpośrednio przed robieniem paelli znacznie wydłuża czas przygotowań. Zawsze kiedy gotuję rosół, albo zupę, przygotowuję więcej wywaru, który zamrażam. Podgrzać wywar. Na patelni rozgrzać 1/3 oliwy, dodać cebulę i czosnek, zeszklić. Dodać kurczaka i smażyć, aż się zrumieni. Zdjąć z patelni. Rozgrzać 1/3 oliwy i obsmażyć paprykę, fasolkę i bób. Dolać ostatnią część oliwy oraz przyprawę do paelli z szafranem, obsmażyć ryż z warzywami i kurczakiem. Po chwili smażenia wlać gorący bulion wymieszany z esencją szafranową. Zmniejszyć ogień. Gotować powoli, aż cały bulion wsiąknie, a ryz będzie al dente. Zdjąć z ognia, zakryć patelnię folią aluminiową i odczekać dziesięć minut. Podawać na patelni z cząstkami cytryny.
|