Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PRZYPRAWA DO BIGOSU 700g PIĄTNICA

05-10-2014, 13:34
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 13.65 zł     
Użytkownik lefix_pl
numer aukcji: 4579716578
Miejscowość Piatnica
Wyświetleń: 6   
Koniec: 05-10-2014 12:49:26
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przyprawa do Bigosu 700g PIĄTNICA

Naturalna i aromatyczna

Charakterystyka

Bigos – tradycyjna potrawa kuchni polskiej. Istnieje wiele sposobów przygotowywania bigosu i jego odmian. Wszystkie opierają się na tych samych, zasadniczych składnikach, różniąc się jedynie niektórymi dodatkami i kolejnością ich dodawania. Podstawowymi składnikami bigosu staropolskiego jest drobno szatkowana kapusta kiszona, kapusta świeża (niekiedy używa się tylko kiszonej), różne gatunki mięsa i wędlin, suszone grzyby, suszone śliwki, cebula i przyprawy.

Całość należy dusić możliwie długo (im dłużej, tym lepiej), najlepiej kilka dni. W czasie duszenia można podlewać wytrawnym czerwonym winem, co bardzo podnosi smak bigosu.

Idealnym dopełnieniem bigosu będzie specjalna kompozycja ziół, przypraw i suszonych warzyw. Przyprawa do bigosu wzbogaca walory smakowe i zapachowe tej potrawy oraz innych dań z kapusty. To tradycyjna mieszanka ziół, przypraw i suszonych warzyw.

Opakowanie

Produkt zapakowany jest w plastikowy wygodny pojemnik z zakrętką dwuczęściową umożliwiającą posypywanie lub nabranie produktu na łyżeczkę. Opakowanie posiada atest spożywczy i jest oznaczone etykietą z nazwą, składem i datą ważności. Gwarancja zachowania świeżości na dłużej.

Zastosowanie

Kluczem do przygotowania wybornego bigosu są umiejętnie dobrane przyprawy. Stosując mieszankę przyprawową do bigosu nie musimy martwić się o zakup wszystkich pożądanych przypraw. W jednej mieszance mamy wszystkie niezbędne do bigosu przyprawy, skomponowane w idealnych proporcjach. Mieszankę przypraw do bigosu stosować możemy także do innych dań z kapusty, na przykład farszu do pierogów z kapustą i grzybami lub tradycyjnej kapusty z grochem. Najlepiej dodawać ją w połowie gotowania potrawy.

Zdjęcie produktu

Zapraszamy na nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

galeria zobacz takze