Charakterystyka:
Kuchnia chińska słynie z wyrafinowanej różnorodności oraz zdrowego stylu odżywiania. Bardzo aromatyczna, wykwintna, czasami prosta. Niegdyś potrawy kuchni chińskiej służyły głównie do zaspokojenia głodu, zachowania zdrowego ciała lecz spożywanie posiłków do dziś w Chinach przybiera formę święta - klimatycznie i zdrowo dla ducha.
Przyprawa pięciu smaków jest popularną przyprawą kuchni chińskiej, mieszanka pięciu przypraw, odpowiadająca pięciu podstawowym smakom:
słodkiemu, kwaśnemu, gorzkiemu, ostremu i słonemu. Dzięki temu to idealna przyprawa do potraw z mięs: wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny, baraniny, lub drobiu, dań wegetariańskich, rybnych i z owoców morza, przygotowywanych na różne sposoby: pieczonych, smażonych, duszonych - każdej potrawie nada orientalnego charakteru, wyjątkowego smaku.
Zastosowanie:
Przyprawa do wszelkiego rodzaju potraw kuchni orientu: mięs (smażonych, duszonych, pieczonych), farszy mięsnych, sosów, kotletów, dań wegetariańskich, z owoców morza i ryb, warzyw na gorąco.
Skład:
Cynamon mielony, kolendra mielona, koper włoski, anyżek, kminek.
BEZ GLUTAMINIANU SODU!
Opakowanie:
Zakupiony produkt zostanie zważony do przeźroczystej grubej torebki zgrzewanej, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności.