Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PRZY PIĘKNYM STOLE Sztuka składania serwetek

03-11-2014, 17:30
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 15.50 zł     
Użytkownik biwenter
numer aukcji: 4733084670
Miejscowość Szczecin
Wyświetleń: 6   
Koniec: 03-11-2014 16:50:27

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 2009
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witam

Mam do sprzedania książkę

PRZY PIĘKNYM STOLE

SZTUKA SKŁADANIA SERWETEK

autor Cattis Aronsson Helena Bajlo Karin Laurell

wydawnictwo Rea

72 strony

Czy złożone serwetki z materiału mogą nadać stołowi zuchwały bądź zabawny charakter? Odpowiedź brzmi: tak.
Proste „przełamując fale” sprawi, że każda poranna kawa zapachnie Francuską Riwierą. Kruche „wachlarze” z pewnością przyspieszą bicie serca podczas lunchu z sushi. Niewiele rzeczy potrafi tak podnieść rangę proszonego obiadu, jak kilka okazałych „czapek biskupa” czy subtelnych „kwiatów lotosu”. Wybraliśmy 25 niezwykle pięknych kompozycji z serwetek ze Szwecji, Francji, Anglii i USA, dzięki którym będziecie mogli zaimponować swoim przyjaciołom. Przejrzyste rysunki pokazują, w jaki sposób je „wyczarować”. Użyj wyobraźni, aby dobrać odpowiednie dekoracje stołu do serwowanych potraw i zaproszonych gości. Fotografie inspirują do zabawy i osiągania efektu za pomocą różnych materiałów, kontrastów i harmonii.

Składane serwetki były w modzie jeszcze zanim wynaleziono widelec. Teksty w książce krążą wokół historii nakrywania stołu i etykiety związanej z używaniem serwetek. Obecnie serwetki z materiału przeżywają swój renesans na przyjęciach i w restauracjach. Niezależnie od tego, co inni usiłują Ci wmówić, dekorowanie serwetkami nie jest ani trudne, ani osobliwe. Wręcz przeciwnie. Za pomocą kilku prostych środków możesz zaprosić biesiadników do odmienionego stołu już w najbliższy weekend. A może nawet jeszcze dziś.