| Przetwory. Ponad 100 przepisów Elżbieta Adamska
Rok wydania: 2010 Wydawnictwo: Olesiejuk Kategorie: poradniki Oprawa: oprawa twarda
Od wieków ludzie zastanawiali się w jaki sposób przechować żywność, wydłużyć jej trwałość, aby zachowała wartości odżywcze i walory smakowe.
Suszone zioła wykorzystywano w różnego rodzaju mieszankach aptecznych oraz kulinarnych. Suszono również grzyby, warzywa i owoce.
Dziś popularną formą przechowywania produktów jest ich mrożenie, ale nadal niesłabnącym powodzeniem cieszą się wszelkiego rodzaju przetwory. Ich popularność wynika z tego, że samodzielne przygotowane przetwory nie zawierają szkodliwych dla zdrowia konserwantów. Tempo życia powoduje, że łatwiej otworzyć słoik z własnoręcznie zakwaszonym barszczem lub żurkiem i w ciągu zaledwie kilku minut uzyskać wyborną zupę.
Chutneye, octy i oliwy, kwaszonki, marynaty, konfitury, dżemy, galaretki, czyli przeszło 100 przepisów na zamykanie smaków i aromatów w słoikach, według starych, sprawdzonych receptur.
Dodatkowe informacje
| Centrum Taniej Książki & CD KRUK (d. w Hali Koszyki) Sklep spożywczy Miód Malina (w piwnicy) ul. Świętokrzyska 31/33A 00-049 Warszawa
email: [zasłonięte]@onet.pl lub przez opcję "zadaj pytanie sprzedającemu" tel.: 0 22 [zasłonięte] 89 NIP: 521[zasłonięte]053-46
Godziny otwarcia: poniedziałek - piątek / 10-11, 14-18:30
| UWAGA ! Decydując się na zakup - proszę o zapoznanie się z informacjami na stronie O mnie oraz Regulaminem. Życzymy miłej licytacji na naszych aukcjach oraz zadowolenia z zakupionego towaru! Zespół Firmy Księgarskiej KRUK | |