Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Przetwory owoce warzywa wino Pyszkowska SPIS

25-01-2014, 20:32
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9 zł     
Użytkownik nietylkodlamoli
numer aukcji: 3887973747
Miejscowość Chorzów
Wyświetleń: 2   
Koniec: 25-01-2014 20:24:03

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 1987
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

NASZE AUKCJE KOMENTARZE STRONA O MNIE KONTAKT

 


Z DZIAŁKI NA STÓŁ I DO SPIŻARNI
K. Pyszkowska
  
  



PZD, 1987, str. 212, stan bdb-  (zwykłe ślady używania, przykurzona)
ISBN 83-09-00992-5

 


Treść
Znaczenie warzyw i owoców w żywieniu
Podział warzyw i owoców na grupy
Ilościowy udział warzyw i owoców w codziennym żywieniu
Zasady sporządzania potraw z warzyw i owoców
Obróbka wstępna warzyw i owoców
Zasady sporządzania surówek
Przepisy na surówki
Zasady gotowania warzyw
Przepisy na potrawy gorące z warzyw
Zasady sporządzania sałatek
Przepisy na sałatki
Zasady gotowania zup i sporządzania sosów
Przepisy na zupy
Przepisy na sosy
Dania z warzyw z dodatkiem mięsa
Przepisy na dania z warzyw z dodatkiem mięsa
Wykorzystanie owoców w przyrządzaniu potraw
Surówki z owoców
Napoje owocowe i kompoty
Owoce w sosach, galaretkach, kisiele, musy, kremy
Zupy owocowe i sosy z owoców
Inne potrawy z owocami
Ciasta z owocami
Przetwory z owoców i warzyw
Ile przygotować przetworów
Sprzęt przydatny w przetwórstwie i opakowania
Jak pasteryzować przetwory
Przetwory pasteryzowane z owoców
Owoce pasteryzowane w soku własnym
Przeciery z owoców
Owoce pasteryzowane w przecierach i sałatki owocowe
Kompoty jedno- lub wieloowocowe
Pitne soki owocowe i ich zastosowanie
Soki parowane i ich zastosowanie
Marynaty owocowe
p-zetwory pasteryzowane z warzyw
P-zetwory utrwalane cukrem
Soki
Galaretki owocowe
Surówki owocowe utrwalane cukrem — sorbety
Konfitury
Dżemy
Marmolady
Powidła
Warzywa i owoce kwaszone
Co i jak suszyć
Przepisy różne
Przetwory z winogron
Przetwory z owoców dzikorosnących
Rokitnik
Głóg
Berberys
Dereń
Bez czarny
Jarzębina
Owoce róży
Owoce róży suszone
Przetwory z pigwy, morwy, arcydzięgla
Owoce pigwy
Morwa
Wina domowe
Naczynia i narzędzia do wyrobu win
Jak myć i odkażać naczynia na wino
Dobór owoców i sposoby otrzymywania moszczu
Regulowanie kwasowości i dodawanie cukru do moszczu
Fermentacja nastawu
Ściąganie wina
Dosładzanie wina
Dojrzewanie wina
Przepisy na wina
Smaczne potrawy z mięsa królików
Ubój i sprawianie królików
Rozbiór tuszki i przygotowanie wstępne mięsa
Gotowanie mięsa z królika
Potrawy duszone z mięsa królików
Potrawy pieczone z mięsa królików
Skorowidz przepisów kulinarnych

 









Zapraszam na inne moje aukcje

 

 

WYSYŁKA DANE FIRMOWE CERTYFIKATY
1.Koszt wysyłki jest zgodny z cennikiem Poczty Polskiej
2.Przy zakupach na kilku aukcjach
proszę o kontakt w celu ustalenia kosztów wysyłki.
3.Odbiór osobisty możliwy od 16 - 20
po ustaleniu terminu odbioru.
Jacek Ciba
Antykwariat internetowy Nie tylko dla moli
Siemianowicka 158/3, 41-503 Chorzów
REGON: 240[zasłonięte]155, NIP: 627[zasłonięte]221-59