..Dostawa i odbiór surowca mięsnego w świetle aktualnych przepisów oraz gospodarika surowcem mięsnym w zakładzie...7
1..Zaopatrzenie w surowce i materiały...v7
2..Zasady planowania zaopatrzenia w surowce...8
3..Struktura zaopatrzenia w surowce...12
4..Współpraca z dostawcami surowców...15..Odbiór jakościowy mięsa...17
6..Gospodarka magazynowa surowcami...2ł
II..Produkcja rzeźniana...23
1..Przyjęcie żywca i ubój...23
2..Organizacja pracy w rzeźni...28
3..Jadalne uboczne artykuły poubojowe...30
- 4..Niejadalne artykuły poubojowe...35
III..Procesy technologiczne i wytyczne w zakresie przetwórstwa mięsnego...43
1..Rozbiór produkcyjny i kulinarny...43
2..Postęp i nowoczesne metody pracy w produkcji wędzonek, kiełbas i wędlin podrobowych...45
3..Stosowanie osłonek w produkcji...48
4..Produkcja tłuszczów topionych...60
IV..Jakość wyrobów gotowych...75
1..Wykańczanie wyrobów...75
2..Kontrola jakości gotowego produktu...76
V..Magazynowanie i obrót wyrobami gotowymi...82
1..Wymagania techniczne w stosunku do pomieszczeń magazynowych...82
2..Przyjmowanie wyrobów gotowych do magazynu...83
3..Przechowywanie wyrobów gotowych — ubytki naturalne...85
4..Organizacja dostaw wyrobów do sieci detalicznej i innych odbiorców...88
5..Odpowiedzialność producenta za jakość wyrobów...92
6..Pojemnikowanie i transport wyrobów gotowych...95 Indeks norm ubytków obowiązujących w branży mięsnej...100
Indeks norm polskich, branżowych i zakładowych obowiązujących w przetwórstwie mięsnym...104