Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY książka drożdżownictwo i inne

31-07-2012, 20:06
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Aktualna cena: 39.99 zł     
Użytkownik Oxiplegatz
numer aukcji: 2433161016
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 7   
Koniec: 02-07-2012 19:30:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dostawa i płatność

 

Płatność z góry
  • Przelew bankowy
  • List polecony ekonomiczny      9,50 zł

     

     

  • List polecony priorytetowy       12,10 zł

     

     



              DZIEŃ DOBRY. ZAPRASZAM DO ZAPOZNANIA SIĘ Z OPISEM AUKCJI. WYSYŁKA ZA POMOCĄ PP.

 KLIKNIJ ŻEBY PRZEJŚĆ OD RAZU DO SPISU TREŚCI
 
 
 Od wydawcy
wszystkie nazwy, dając objaśnienia przy tych hasłach, które redakcja uznała  za
najwłaściwsze.
Tom niniejszy obejmuje hasła z następujących dziedzin przemysłu spożywczego,
jak przemysł:
chłodniczy                              mleczarski
cukierniczy                             olejarsko-tłuszczowy
cukrowniczy                           owocowo-warzywny
drobiarski                               piekarski
fermentacyjny                         rybny
gastronomiczny                       zbożowo-młynarski
koncentratów i odżywek         ziemniaczany
mięsny                                   oraz zasady żywienia
Treść objaśnień haseł jest ukształtowana na ogół według jednolitego schematu. Po haśle wywoławczym, które drukowane jest czcionkami półgrubymi, podano wzór lub symbol, synonimy (jeśli istnieją), definicję pojęcia, uzupełniające objaśnienie i w zależności od rodzaju hasła (surowiec, związek chemiczny, aparatura itp.) własności fizykochemiczne, otrzymywanie, występowanie i zastosowanie. W hasłach obok dotychczas stosowanych jednostek miar podano w nawiasach jednostki układu SI. Każde hasło zaopatrzone jest w numer Polskiej Normy-PN (jeśli opracowana jest odpowiednia norma) lub normy branżowej i wreszcie w numery wykazu podstawowych książek, w których Czytelnik może znaleźć materiał do pogłębienia wiedzy z zakresu tematycznego danego hasła.
Przyjęto na ogół zasadę podawania haseł wywoławczych w liczbie pojedynczej, niezależnie od tego czy zwyczajowo stosuje się liczbę mnogą, czy też pojedynczą. Ułatwia to wyszukanie hasła i powoduje, że hasło główne stoi zazwyczaj na czele gniazda terminologicznego.
W hasłach wywoławczych dwuwyrazowych, złożonych z rzeczownika i określenia, rzeczownik stoi na pierwszym miejscu, np. „konserwy mięsne51, a nie „mięsne konserwy55. Wyjątek stanowią nazwy związków chemicznych (np. „etylowy alko-hor a nie „alkohol etylowy55) oraz terminy oznaczające pojęcia teoretyczne rozpoczynające się od nazwisk (np. „Hawortha wzory55, a nie „wzory Hawortha55); reguła powyższa nie ma zastosowania do nazw takich, jak aparat Pampego, lepkościomierz Brookfielda.
W hasłach wywoławczych wielowyrazowych na pierwszym miejscu stoi wyraz reprezentujący pojęcie zasadnicze (np. hasło „utwardzanie tłuszczów55 sformułowane jest „tłuszcze, utwardzanie55). Uzyskano w ten sposób grupowanie haseł w gniazda terminologiczne, co umożliwia łatwiejsze ich znalezienie. Niezależnie od tego podano również odpowiednie odsyłacze utworzone przez inne uszeregowanie słów składających się na dany termin. UmożUwia to Czytelnikowi znalezienie szukanej informacji, niezależnie od kolejności wyrazów w haśle.
ENCYKLOPEDIA TECHNIKI różni się w sposób istotny od tzw. tradycyjnych encyklopedii. Nie zawiera bowiem rejestru informacji o technice na przestrzeni jej
 
           przemysl spozywczy encyklopedia 00

przemysl spozywczy encyklopedia 01

przemysl spozywczy encyklopedia 02

przemysl spozywczy encyklopedia 03

przemysl spozywczy encyklopedia 04

przemysl spozywczy encyklopedia 05

przemysl spozywczy encyklopedia 06

przemysl spozywczy encyklopedia 07

przemysl spozywczy encyklopedia 08

przemysl spozywczy encyklopedia 09


free image hosting

   
 
      Oprawa:  
twarda
     Format: 
17x24
                cm               
          Ilość stron: 
924
   str. 
    Nakład: 
egz.
 Stan: 

db zadarcia obwoluty, przybrudzenie z boku
             
             Tytuł - autor - wydawnictwo 

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY ENCYKLOPEDIA
WNT 1978 Wyd. I
AUTORZY
Doc. dr inż, HENRYK BANECKI, mgr inź. HILARY BIELARZ, dr inż. JAN BRUDKA, inż, STEFANIA BRYC, mgr inż. WŁADYSŁAW BRZYSKI, doc. dr hab. BOHDAN DRZAZGA, mgr inż. TADEUSZ GŁOGIEWICZ, mgr inż. MIECZYSŁAW GŁODŹ, prof. dr hab. TADEUSZ GOŁĘBIEW-SKI, doc. dr TADEUSZ GRABOWSKI, dr MICHAŁ GRZESKOWIAK, dr WALENTYNA IWAŃSKA, prof. dr hab, TADEUSZ JAKUBCZYK, prof. dr hab. inż. AUGUSTYN JAKUBOWSKI, doc. dr hab, ANDRZEJ JARCZYK, dr inż, LEONARD KALINOWSKI, doc. dr hab. FRANCISZEK KOJ, doc. dr hab. PIOTR LEWICKI, doc dr inż. STANISŁAW ŁABENDZIŃSKI, mgr inż. JÓZEF MURGRABIA, dr KAZIMIERZ PASTERNAK, doc. dr hab. ZDZISŁAW PAZOŁA, mgr PIOTR POLITO-WICZ, mgr inż. WŁADYSŁAW JAN POSZEPCZYŃSKI, prof. dr hab. MARIA RAKOWSKA, doc. dr WIESŁAW RZĘDOWSKI, prof. dr hab. inż. ZDZISŁAW E. SIKORSKI, dr BOLESŁAW SKRZYPCZAK, mgr inż. ALEKSANDER STĘPKOWSKI, prof. ALOJZY ŚWIĄTEK, mgr inź. ZYGMUNT WASILEWSKI, mgr inż. SŁAWOMIR WYCZAŃSKI, dr inź. WIESŁAW WZOREK, prof. dr STANISŁAW ZAGRODZKI 


     Spis treści: 


               Ryciny (ryc.) lub/i rysunki (rys.), ilustracje (il.), fotografie (fot.) : 


----

 

 

KLIKNIJ ŻEBY WRÓCIĆ DO GÓRY STRONY


"Moja strona" w Allegro

Zobacz inne moje aukcje - SZUKAJ W PRZEDMIOTACH UŻYTKOWNIKA - szybkie wyszukiwanie podobnych tytułów




Uwaga! Na zdjęciach wokół liter możliwe charakterystyczne zniekształcenia - wynik kompresji jpg. W rzeczywistości zniekształcenia nie występują. Możliwe też błędy literowe - z powodu niedoskonałości odczytu OCR, za co przepraszam i liczę na wyrozumiałość.