Poczta Polska: - priorytet: 8 zł, - pobranie: 17 zł.
Książki wysyłane są przesyłką poleconą priorytetową do 24 godzin po pojawieniu sie pieniedzy na koncie księgarni. W przypadku zakupu kilku książek, wysyłka kosztuje jak za jedną książkę tzn 8 zł.
|
PRZEKAZ JEDZENIA czyli Co nas odżywia?
prof. Fritz Albert Popp
absolutnie przełomową pozycję dotyczącą jedzenia i odżywiania!
W nowatorski sposób prezentuje rolę i działanie pokarmu. Odkrywa tajemnice, otwiera oczy. Budzi świadomość!
Autorem książki jest prof. Fritz Albert Popp - fizyki i filozof, a książka przedstawia wyniki przeprowadzonych przez niego badań naukowych, które pokazały, że:
Antyczne wyobrażenia o sile życia – aura energetyczna człowieka, jako świetlnej istoty, prana w medycynie indyjskiej oraz chi w medycynie chińskiej – nabierają nowego znaczenia dzięki odkryciu przez niego zjawiska promieniowania biofotonów przez rośliny i wszelkie żyjące istoty.
Biofotoniką zajmował się wcześniej w Polsce prof. Włodzimierz Sedlak, obecnie istnieje na świecie grupa naukowców - również w Polsce - którzy zajmują się badaniem zjawisk z tym związanych. Do grona tych osób należy m.in. prof. Janusz Sławiński, który jest autorem Przedmowy do wydania polskiego.
Czytamy w niej:
Według profesora biofizyki F.A. Poppa, pokarm to nie tylko namacalna materia pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego o określonym składzie bio-fizyko-chemicznym, walorach smakowo-odżywczych i kaloryczności. Pokarm to przede wszystkim ukryte źródło informacji o uporządkowaniu niezbędnym dla odnowy organizmu. Dla przeciętnego „zjadacza chleba” może to brzmieć co najmniej niezrozumiale albo nawet tajemniczo. A jednak pokarm jest strumieniem energii i informacji. Głodny człowiek wyraża pewną potrzebę, pasująca żywność wyraża jej zaspokojenie. Poprzez przyjmowanie pokarmu dochodzi do wymiany informacji, do realizacji PRZEKAZU JEDZENIA.
Nośnikiem tej informacji jest światło słoneczne, zawarte w spożywanych pokarmach. Autor uważa, że jakość pokarmu jest zdolnością do magazynowania światła, a człowiek – jako element materii biologicznej – jest ssakiem świetlnym. "Porządek" tu rozważany jest zgodny z pojmowaniem go przez największych fizyków, biologów molekularnych, filozofów.
Autor stara się w przystępny i atrakcyjny sposób wyjaśnić powiązanie problematyki jakości pożywienia z fundamentalnymi prawami przyrody, w szczególności fizyki kwantowej. Ukazuje kluczową rolę spójnego światła – biofotonów. Objaśnia w poglądowy sposób informacyjną, porządkującą rolę biofotonów w procesach życiowych organizmów roślinnych i zwierzęcych. Burzy tradycyjne przekonania o roli pokarmu jako wyłącznie źródle energii, źródle kalorii – ciepła. Jest to rewolucyjne ujęcie, które wymaga otwartego umysłu, i które zmienia nasze dotychczasowe rozumienie pokarmu i odżywiania.
Polski przekład książki PRZEKAZ JEDZENIA F.A. Poppa jest unikalną i wartościową pozycją wydawniczą godną popularyzacji w naszym kraju. Mogą z niej skorzystać zarówno placówki badawcze, producenci i dystrybutorzy żywności, jak również szerokie rzesze konsumentów.
Oczywiście, powstaje pytanie: W jaki sposób możemy wykorzystać wyniki takich badań w codziennym życiu?
Otóż pomiar biofotonów pozwala na przykład jednoznacznie stwierdzić, czy jaja pochodzą z chowu klatkowego czy od kur wolnowybiegowych. Zdrowe artykuły spożywcze pochodzenia biologicznego mają wyższe promieniowanie biofotonów niż żywność ze szklarni – dlatego wkrótce skończą się oszustwa z etykietkami „bio” i „ekologiczne”.
Również z biegiem lat stało się coraz bardziej oczywiste, że właściwości optyczne substancji są odpowiedzialne za powstawanie raka. W organizmie istnieje system naprawczy kierowany fotonami.
Niezależnie od urządzeń, które powstały w wyniku badań każdy z nas posiada "narzędzie" do określania, co jest dla nas dobre, a co nie. Jest to ZDROWY APETYT.
Jak rozumieć pojęcie "zdrowy apetyt"? Co to jest jakość żywności? Czy artykuł spożywczy zawsze oznacza to samo co POKARM?
Dane techniczne: Wydawnictwo: VIRGO
ISBN: 978-83-[zasłonięte]879-4-7, wydanie: I, rok wydania: 2010, format: A5, ilość stron: 212, oprawa: miękka,
|