Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Przekąski i przystawki na każdą okazję ZESTAW

28-02-2012, 19:43
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 71.80 zł     
Użytkownik domki
numer aukcji: 2030110024
Miejscowość szybka wysyłka
Wyświetleń: 12   
Koniec: 30-01-2012 13:48:54

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przekąski i przystawki. Zimne i gorące

Z różnych stron świata

Autor/tłumacz:  Lucia Pantaleoni, tłum.: Katarzyna Skawran

Wydawnictwo: RM

Stan : nowa

Okładka: twarda

Liczba stron: 72

Przystawki można podawać na zimno lub ciepło, a ich zadaniem jest pobudzić apetyt. Do tych serwowanych na zimno należą m.in. wędliny z warzywami, ryby marynowane lub w galarecie, różnego rodzaju pasty. Z kolei zapiekane owoce morza, tarty na słono i czy racuchy z mozzarellą to przykłady przekąsek podawanych na ciepło.
W książce znajdziesz przepisy zarówno na bardzo proste przystawki, takie jak surowe warzywa maczane w sosie czosnkowym, jak i na wykwintne spotkania, np. langustynki w martini czy przegrzebki po wenecku. Część przekąsek, np. mozzarella w kieszonkach czy bruschetta z papryką i kozim serem, jest idealna dla dzieci; inne, jak kraby po triesteńsku czy carpaccio z sosem japońskim, warto podawać osobom o wyrobionym smaku.
Niektóre przystawki są lekkie i typowe dla kuchni śródziemnomorskiej (np. warzywa po sycylijsku lub pomidorki czereśniowe z pistou). Jednak w książce nie zabrakło przepisów na potrawy bardziej sycące, takie jak zapiekanka ze szpinakiem i skwarkami czy też cygara z parmezanu.

+

Przekąski na imprezę. Łatwiejsze niż myślisz.

Canapés, tapas, fondue, sushi

Autorzy: Abigail Brown, Tomás García, Michele Gomes

Wydawnictwo: GJ kasiążki

Liczba stron: 288

 ISBN:[zasłonięte]978-83343-30-0

  • DOSKONAŁA KSIĄŻKA KUCHARSKA ZARÓWNO DLA AMATORÓW, JAK I BARDZIEJ DOŚWIADCZONYCH SZEFÓW KUCHNI POSZUKUJĄCYCH  NOWYCH I ORYGINALNYCH POMYSŁÓW NA POTRAWY PODAWANE PODCZAS PRZYJĘĆ, IMPREZ I SPOTKAŃ TOWARZYSKICH
  • ZAWIERA PONAD 150 INSPIRUJĄCYCH PRZEPISÓW,  POCZĄWSZY OD KREWETEK W TEMPURZE I OSTRYCH ALBONDICAS (PULPECIKI W SOSIE POMIDOROWYM), NA KALIFORNIJSKICH  HAND ROLLS  I KLASYCZNYM SEROWYM FONDUE KOŃCZĄC.
  • DZIĘKI PROSTYM, DOKŁADNYM PRZEPISOM, SAMODZIELNE  WYKONANIE  POTRAW  JEST  ŁATWIEJSZE, NIŻ MYŚLISZ.
  • PRZYDATNE INFORMACJE O NAJWAŻNIEJSZYCH SKŁADNIKACH I NIEZBĘDNYM SPRZĘCIE KUCHENNYM SPRAWIĄ, ŻE NIE BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ ŻADNEJ INNEJ KSIĄŻKI, ABY URZĄDZIĆ NIEZAPOMNIANE PRZYJĘCIE.
O autorach
ABIGAIL BROWN i MELISSA WEBB rozpoczynały swą karierę od pracy w firmie cateringowej i pracowały wspólnie przez dziesięć lat. Obecnie Melissa jest właścicielką własnej firmy cateringowej, a Abigail pracuje jako konsultant ds. żywieniowych.
TOMÁS GARCÍA jest pisarzem i nauczycielem. Jest częstym gościem kraju Basków w Hiszpanii, skąd pochodzi rodzina jego żony.
Po zakończeniu pracy na stanowisku dyrektora ds. artystycznych magazynu „Cosmopolitan”, MICHELE GOMES prowadzi własne studio projektowe Ching-Chong-Cha, w Afryce Południowej.