|
032 [zasłonięte] 88 wew. 106 od poniedziałku do piątku od godz. 8:00-16:00
oraz pod kom. 603[zasłonięte]310
|
CIASTO PIERNIKOWE W PROSZKU 10 kg Ciasto piernikowe jest 100% mieszanką ciasta z dodatkiem starannie wyselekcjonowanych przypraw korzennych oraz aromatu miodowego. Idealnie nadaje się do wypieku ciast, babek piernikowych oraz twardych ciasteczek piernikowych. Eco-Piernik jest prosty i szybki w przygotowaniu, doskonały w smaku, długo zachowuje świeżość i prawdziwie piernikowy zapach.
PIERNICZKI SZPRYCOWANE MARMOLADĄ:
Sposób przygotowania:
Ciasto piernikowe 1000g
Miód 390g
Olej 110g
Woda 335g
Jaja 220g
Marmolada wieloowocowa 220g
Mąka 560g
Marmolada brzoskwiniowa 1000g
Miód i marmoladę zalewamy gorącą wodą - łączymy. Następnie dodajemy olej, jaja i ciasto piernikowe, mieszamy na średnich obrotach ok. 3 min. na koniec łączymy z mąką. Masę piernikową szprycujemy w formie biszkopcików, na wierzch szprycujemy marmoladę brzoskwiniową. Nastepnie zapiekamy w temp. ok. 200 stopni Celsjusza przez 15 minut. Wykańczamy czekoladą.
PIERNICZKI DROBNE WAŁKOWANE:
Sposób przygotowania:
Ciasto piernikowe 1000g
Woda 170g-180g
Mąka 150g
Jaja 140g
Łączymy składniki, mieszając na wolnych obrotach, następnie wałkujemy ciasto i wykrawamy pierniczki. Pieczemy w temp. 200 stopni Celsjusza przez ok. 15 minut. Wystudzone pierniki wykańczamy polewą czekoladową, pomadą.
BABKA PIERNIKOWA:
Sposób przygotowania:
Ciasto piernikowe 1000g
Olej 200g
Jaja 400g
Woda 200g
Mleko 100g
Orzechy włoskie 50g
Migdały 50g
Składniki mieszamy na średnich obrotach przez ok. 3 minuty. W końcowej fazie mieszania dodać orzechy włoskie i migdały. Wylać ciasto w formy i wypiekać w temp. ok. 180 stopni Celsjusza. Wypiekać 40-45 minut. Udekorować babkę wg uznania.
Skład: mąka pszenna, cukier, preparat napowietrzający (mleko odtłuszczone w
proszku, maltodekstryna, emulgatory: E471, E472e, E477), mąka Ŝytnia,
kawa zbożowa (palony jęczmień i żyto), kakao, przyprawa korzenna 2%
(cynamon, anyŜ, goździki, kardamon), subst. spulchniające: E450(i),
E500(ii), proszek karobowy, guma ksantanowa - substancja zagęszczająca.
sól, aromat.
Produkt zawiera gluten, białka mleka i surowce z zawartością SO2 .
Wyprodukowane w zakładzie w którym stosowane są również: jaja w
proszku, sezam, seler, soję i orzechy.
|
|