|
32 [zasłonięte] 88 wew. 106
od poniedziałku do piątku
od godz. 8:00-16:00
oraz pod kom. 603[zasłonięte]310
|
PUREE ZIEMNIACZANE
Puree ziemniaczane można podawać, tak jak ziemniaki, z produktami mięsnymi, rybnymi, warzywami. Świetnie komponuje się z grzybami oraz sosami.
Odpowiednio podane może mieć charakter dekoracyjny.
W niektórych regionach puree z boczkiem i cebulką podawane jest jako wkładka tradycyjnego żurku. Puree można też zapiekać, panierować i podawać z warzywami.
Danie bardzo lubiane przez dzieci.
RECEPTURA PODSTAWOWA
1000 g puree ziemniaczane, 30 g sól, 50 g masła lub margaryny (rozpuszczone), 1750 g mleka, 3500 wody
Zagotować wodę z solą, dodać zimne mleko oraz masło lub margarynę. Wsypać puree intensywnie mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
Skład: płatki ziemniaczane (ziemniaki, emulgator: monoglicerydy kwasów
tłuszczowych, stabilizatory: difosforan disodu, kwas cytrynowy, substancje
konserwujące: E221, E222), barwnik naturalny- kurkuma.
Produkt zawiera surowce z zawartością SO2. Wyprodukowane w zakładzie
w którym stosowane są również: gluten, jaja w proszku, białka mleka,
sezam, soja, seler, i orzechy.
Wydajność ok. 30 porcji 200g
|