Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PROVENDA mieszanka bezglutenowa chlebowa 1kg

23-05-2012, 12:23
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 13.10 zł     
Użytkownik Ecotrade_Gliwice
numer aukcji: 2305875943
Miejscowość Gliwice
Wyświetleń: 3   
Koniec: 21-05-2012 12:37:50
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


032 [zasłonięte] 88 wew. 106
od poniedziałku do piątku
od godz. 8:00-16:00

oraz pod kom. 060[zasłonięte]7310
gg [zasłonięte]69591


100% MIESZANKA BEZGLUTENOWA CHLEBOWA

1kg

Mieszanki bezglutenowe wyprodukowano z myślą o osobach cierpiących na celiakię. Przy ich produkcji uwzględniono zasady dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej. Dzięki mieszankom można przygotować podstawowe potrawy, uzupełniające dania warzywne i mięsne. Tym samym oferujemy możliwość przyrządzania smacznych, zdrowych, dostępnych cenowo potraw. Pieczywo wykonane z mieszanek bezglutenowych zapewni odpowiednią dietę osobom chorym. Zamieszczone przepisy stanowią bazę, która pomoże w przygotowaniu bardzo prostych potraw. Każdą z nich można zmodyfikować dodając ulubione przyprawy, warzywa czy też bakalie.

Chleb z naszych mieszanek pieczemy w klasyczny sposób w piekarniku lub w automacie do pieczenia. Ciasto na chleb jest luźne, dlatego zawsze należy piec je w formie. W zależności od typu piekarnika podany przepis można ewentualnie skorygować odpowiednią ilością wody i drożdży. Podczas przyrządzania pieczywa należy ostrożnie dawkować wodę, by nie przelać ciasta. Aby zapobiec obsychaniu można włożyć do piekarnika pojemnik z wodą. W przypadku pieczenia w automatach wybierać należy krótki program lub obniżyć dawkowanie drożdży. Jeśli chleb, po wypieczeniu, zapadł się, oznacza to, że zawierał za dużo drożdży lub był pieczony zbyt długo. Pierwsze pieczenie chleba należy potrakotować jako próbne. Do mieszanki chlebowej można dodać nasiona: dyni, sezamu, lnu lub słonecznika. Część mieszanki można zastąpić kaszą gryczaną, płatkami kukurydzianymi lub mąką bezglutenową (amarantową, gryczaną, itp.)

Przedmiotem aukcji jest chlebowa mieszanka bezglutenowa (zawiera mąkę sojową, nie zawiera jaj i mleka)

Sposób przygotowania:

1. Chleb bezglutenowy - 500g mieszanki chlebowej, bezglutenowej wymieszać z 465m wody oraz z drożdżami (dla pieczenia w piekarniku: 7,5g suszonych/20g świeżych drożdży, w automacie do pieczenia: max. 7g suszonych/15g świeżych drożdży) i 2,5 łyżkami oleju. Wylać do nasmarowanej tłuszczem formy. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, na około 30-45 minut. Piec w temperaturze 180-200°C przez około 30-40 minut. Aby zapobiec obsychaniu można włożyć do piekarnika pojemnik z wodą. Pieczywo ma jasną skórkę. W domowym automacie do pieczenia wymieszać jednocześnie wszystkie składniki. Piec na programie SPRINT (ETA) - krótki program.

2. Chleb zamkowy bezglutenowy - 200g mąki gryczanej, 50g starego, twardego sera żółtego, 50g nasion lnu, max. 7g suszonych (lub 15g świeżych) drożdży, ok. 300ml wody, łyżeczka oleju, sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Wlać do nasmarowanej tłuszczem formy. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 20minut. Piec w piekarniku w temperaturze 180-200°C. W domowym automacie do pieczenia wymieszać jednocześnie wszystkie składniki. Piec na programie SPRINT (ETA) - krótki program.



Płatność za dostawę tylko 16zł. Niezależnie od ilości zakupionego towaru paczka do 30kg w cenie 16zł.

Paczki dostarczają kurierzy:
DB Schenker i DPD

Przy zamównieniach powyżej 250 zł
towar dostarczamy bezpłatnie


Numer naszego konta:
70 1240 [zasłonięte] 1[zasłonięte]3431100 [zasłonięte] 233705
PeKaO SA, I o. Gliwice