Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PROVENDA MALTODEKSTRYNA 25 KG

22-01-2012, 9:20
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 130.20 zł     
Użytkownik Ecotrade_Gliwice
numer aukcji: 2001905813
Miejscowość Gliwice
Wyświetleń: 38   
Koniec: 27-01-2012 10:45:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


032 [zasłonięte] 88 wew. 106
od poniedziałku do piątku
od godz. 8:00-16:00

oraz pod kom. 060[zasłonięte]7310                                                   gg [zasłonięte]69591


  
  
MALTODEKSTRYNA 
  
  
25 kg
  
  
Maltodekstryny charakteryzuje niska słodycz, łatwostrawność, wysoka lepkość, łatwa rozpuszczalność, wysoka higroskopijność. Dzięki szerokiemu zakresowi depolimeryzacji skrobi (DE) maltodekstryny posiadają różnorodny skład mieszaniny cukrów; wykazują właściwości emulgujące, wypełniające stabilizujące, sklejające spulchniające, przedłużają świeżość,redukują słodycz, uwypuklają smak i zapach, opóźniają proces krystalizacji.
 
Zapraszamy na stronę marki PROVENDA

 

ZASTOSOWANIE:

Maltodekstryny ze względu na swój skład i własności znalazły szerokie zastosowanie w różnych gałęziach przemysłu spożywczego.
  • są uniwersalnym nośnikiem w procesie suszenia soków, barwników, aromatów
  • w produkcji odżywek dla dzieci i niemowląt wykorzystywane są jako zamiennik skrobi łatwiej przyswajalny przez młody organizm, stanowią ważny składnik węglowodanowy w mleku modyfikowanym i mączkach odżywczych
  • w produkcji wyrobów cukierniczych są składnikiem wszelkiego rodzaju pomad i przekładek, zwiększają wyrównanie wilgotności względnej, zabezpieczają przed twardnieniem i krystalizacją cukrów, działają korzystnie na słodki smak i plastyczność wyrobów (maltodekstryny zawierają np. karmelki twarde i nadziewane, drażetki, polewy cukiernicze)
  • w piekarnictwie cukierniczym maltodekstryny polepszają konsystencję wyrobów, regulują lepkość ciasta, jego kruchość i porowatość, zapobiegają nadmiernemu wysuszeniu, przedłużają świeżość (maltodekstryny zawierają np. ciasta drożdżowe, sucharki, herbatniki, biszkopty, wafle, nadzienia do ciast, kremy do tortów)
  • w produktach spożywczych sproszkowanych (sosy, zupy, przyprawy, ekstrakty owocowe) poprawiają wartość odżywczą, ułatwiają upłynnienie, poprawiają własności emulgujące i stabilizujące, zwiększają równowagę wilgotności względnej
  • dzięki rozwiniętej powierzchni mogą służyć jako nośnik aromatów, barwników i tłuszczów
  • w produkcji napojów odżywczo-wzmacniających pozwalają podwyższyć suchy ekstrakt, obniżają słodycz, uwydatniają działanie substancji aromatycznych (maltodekstryny zawierają np. napoje i syropy owocowe, napoje regeneracyjne i izotoniczne)
  • w produkcji środków leczniczych - pastylek i syropów wykrztuśnych, preparatów witaminowo - mineralnych, odżywek
  • w produkcji mrożonek (lodów, kremów, deserów) dodatek maltodekstryn podwyższa temperaturę zamarzania, sprzyja rośnięciu i stabilizacji piany
  • w przemyśle mięsnym maltodekstryny dzięki frakcji cukrowej stanowią składnik solanek saletrzanych będących pożywką dla mikroflory bakteryjnej odpowiedzialnej za dojrzewanie mięsa. Dzięki swej sile redukcyjnej przyśpieszają tworzenie się nitrosamyloglobin (zabarwienie różowe mięsa).

 
Płatność za dostawę tylko 16zł
Niezależnie od ilości zakupionego towaru paczka do 30kg  w cenie 16zł.


Paczki dostarczają kurierzy:
DB Schenker i DPD

Przy zamównieniach powyżej 250 zł
towar dostarczamy bezpłatnie!

Numer naszego konta:
70 1240 [zasłonięte] 1[zasłonięte]3431100 [zasłonięte] 233705
PeKaO SA, I o. Gliwice