KREM BUDYNIOWY SUPER-VANILA 10kg
Krem budyniowy o smaku waniliowym doskonale nadaje się do stosowania na zimno, jak również do zapiekania nie tracąc żadnych swoich właściwości. Doskonale nadaje się jako nadzienie do kremówek, napoleonek, eklerów czy karpatki. Dodatek masła lub margaryny podnosi walory smakowe kremów. Można je stosować do przekładanie ciast. Sprawdzają się jako stabilizator do sera. Istnieje możliwość przechowywania już rozrobionego kremu.
Przepis na
NAPOLEONKI Z KREMEM
-Blaty ciasta francuskiego
Uformować dwa blaty i wypiekać w temp. powyźej 200 stopni Celsjusza. Wystudzić blaty po czym przełożyć uprzednio przygotowanym kremem.
-Krem
krem budyniowy 400g
woda lub chude mleko 1000ml
masło lub margaryna 400g
Sposób użycia:
Do naczynia wsypać krem budyniowy, dodać wodę lub mleko i mieszać mikserem ok. 2 minuty. Osobno napowietrzyć masło, następnie do masła dodawać po łyżce wcześniej przygotowany krem budyniowy i miksować na wysokich obrotach do uzyskania puszystej masy.
Skład: reparat tłuszczowo-białkowy (syrop glukozowy, tłuszcz roślinny
utwardzony , E472a - emulgator, białka mleka), cukier, glukoza, skrobia
modyfikowana, żelatyna wieprzowa, mączka chleba świętojańskiego – subst. zagęszczająca, aromaty, barwnik Β-karoten, sól.
Produkt zawiera białka mleka i surowce z zawartością SO2.
Wyprodukowane w zakładzie w którym stosowane są również: jaja w
proszku, sezam, gluten, soja, seler i orzechy.
|