SUPER KRUCHE
KONCENTRAT CIASTA W PROSZKU
10kg
Ciasto kruche jest podstawą do tworzenia wielu rodzajów ciast. Spody przygotowane w oparciu o produkt stanowią podstawę do przygotowania: jabłeczników, serników i tortów owocowych. Doskonale nadaje się również do wypieku drobnych kruchych ciasteczek.
Koncentrat do ciasta pozwala na szybkie przygotowanie delikatnego i kruchego ciasta, które nie wchłania wilgoci, nie "zaciąga" masy i może być wykorzystane również do wypieku ciasta półkruchego i kruszonki. Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości surowców ciasto wydajnie skraca proces przygotowania ciasta zachowując jednocześnie wspaniały smak i aromat.
Ciasto podstawowe:
Ciasto kruche 1000g
Margaryna 450g
Jaja 50g
Ciastka kruche:
Ciasto kruche 1000g
Margaryna 250g
Margaryna puff plastry 200g
Jaja 50g
Wszystkie składniki poszczególnych receptur wyrobić na średnich obrotach. UWAGA! Nie wyrabiać zbyt długo, gdyż może to spowodować zaciągnięcie ciasta. Ciasto schłodzić. Następnie wykorzystać wg różnych zastosowań wypiekając ciasto w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Skład: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna ,mleko odtłuszczone w proszku, subst. spulchniające: E500 (ii),E450(i), sól, aromat.
Produkt zawiera gluten i białka mleka. Wyprodukowane w zakładzie w którym stosowane są również: jaja w proszku, sezam, seler, soję, orzechy i surowce z zawartością SO2.