CIASTO ORZECHOWE Z NUTKĄ MIODOWĄ 100% KONCENTRAT 1 kg
Ciasto orzechowe z nutką miodową to uniwersalny produkt do wypieku aromatycznego ciasta orzechowego z dodatkiem naturalnego orzecha włoskiego. Z produktu można wypiekać ciasta o różnym kształcie i wielkości jak i blaty do tortów. Doskonale nadaje się do przekładania kremami budyniowymi, kremami tortowymi (dostępnymi na naszych aukcjach) jak i bitą śmietaną z dodatkiem stabilizatorów smakowych (również dostępne na naszych aukcjach). Ciasto można wypiekać z owocami świeżymi i mrożonymi. Stałość i powtarzalność produkcji gwarantuje wysokiej jakości produkt końcowy.
Receptura podstawowa (blacha 60 x 20):
Ciasto orzechowe z nutką miodową 1000g
Jaja 400g
Olej 300g
Woda 200g
Wszystkie składniki mieszać przez 3 minuty na wolnych obrotach. Ciasto wylać na blachę, wypiekać w temp. 180 stopni Celsjusza.
Sposób przygotowania ciasta "Las Vegas":
Ciasto:
Ciasto orzechowe z nutką miodową 1000g
Jaja 300g
Olej 225g
Woda 150g
Mandarynka 250g
Krem śmietanowy: Żelatynowy stabilizator neutralny 200g Woda 250g Śmietana 1000g Polewa dark extra 150g
Ciasto orzechowe przygotowujemy mieszając wszystkie składniki przez 3 minuty na wolnych obrotach, wylewamy na blachy (60 x 20cm) i układamy mandarynki. Wypiekamy przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Na wystudzone ciasto szprycujemy krem śmietanowy, przygotowany w następujący sposób: do ubitej śmietany 30% dodajemy rozmieszany w zimnej - przegotowanej wodzie ŻELATYNOWY STABILIZATOR NEUTRALNY PROVENDA, wszystko dokładnie mieszmy dodając wiórki czekoladowe z płatków PROVENDA DARK EXTRA. Ciasto wykańczamy zamszem czekoladowym (przygotowanym z płatków PROVENDA DARK EXTRA).