PYCHOTKA
5kg
100% koncentrat ciasta do produkcji gofrów
i
50% koncentrat do produkcji naleśników
Koncentrat ciasta PYCHOTKA jest doskonałą bazą do wypieku gofrów. Dzięki zastosowaniu odpowiednich komponentów jest to ciasto zapewniające powtarzalność wypieku, oszczędność czasu podczas przygotowania oraz wysoką jakość produktu finalnego.
Gofry są niezwykle smaczne, posiadają odpowiednią kruchość i bardzo łatwo wychodzą z formy. Na bazie koncentratu PYCHOTKA w prosty i łatwy sposób można przygotować bogactwo deserów proponując gofry z dodatkiem bitej śmietany, czekolady, owoców itd. a ponadto przyrządzając z tego samego koncentratu wspaniałe naleśniki o odpowiedniej elastyczności co znacznie ułatwia ich zwijanie i nadziewanie serem, dżemem czy kremem czekoladowym.
Receptura na gofry:
koncentrat ciasta PYCHOTKA 1000g
woda 1000g
olej 320g
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać za pomocą miksera lub ubijaczki cukierniczej na wolnych obrotach ok.
4 minut. Ciasto wylewać porcjami na gofrownicę nagrzaną do temperatury ok. 220-230°C. Piec ok. 4 minut do uzyskania złotego koloru.
Receptura na naleśniki:
koncentrat ciasta PYCHOTKA 500g
mąka pszenna typ 500 500g
mleko 1000g
woda 700-800g
olej 40g
Wszystkie składniki wymieszać za pomocą miksera lu ubijaczki cukierniczej (najpierw wolne obroty, potem średnie). Aby uzyskać gładką, jednolitą konsystencję, zaleca się aby część wody (ok. 1/2)dodać po wstępnym zamieszaniu. Naleśniki smażyć z obu stron.
SERDECZNIE ZAPRASZAMY