Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PROMOCJA! Wędzarnia nierdzewna Thermowind Thw0211

07-07-2012, 5:15
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 529 zł      Najwyzsza cena licytacji: 529 zł     
Użytkownik ekoboss
numer aukcji: 2456400651
Miejscowość Katowice
Kupiono sztuk: 2    Zostało sztuk: 8    Licytowało: 2    Wyświetleń: 368   
Koniec: 13-07-2012 17:13:16

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wędzarnia, Wędzarka nierdzewna.

THERMOWIND TH 0211


Zaprojektowana i wykonana w Polsce

z stali nierdzewnej 0,8 mm odpornej na temperaturę, korozję i warunki atmosferyczne.

 

Do wędzenia wędlin, ryb, serów, drobiu.
Źródłem dymu jest drewno.


Wyposażenie:
  • Palnik na węgiel drzewny
  • 2 siatki do wędzenia na poziomo (ryby, sery, ..) z możliwością zmiany położenia.
  • 3 pręty do zawieszania wędzonych potraw.
  • Termometr
  • Przysłona do przewietrzania potraw oraz regulacji gęstości dymu
  • Duża szuflada na zrębki wędzarnicze (wystarcza na ok. 2 godz.)
  • Taca ociekowa na spływający tłuszcz.
  • Zdejmowana ściana przednia pozwalająca na łatwy załadunek i wyładunek produktów.
  • Zrębki wędzarnicze 4 litry
  • Uchwyty do transportu
Bardzo mała ilość wydobywającego się dymu pozwala na wędzenie bez wiedzy sąsiadów.

Masa 12 kg
Objętość komory wędzarniczej 72 l.
Wymiary komory wędzarniczej 34,5x34,5x60 cm
Wymiary gabarytowe 34,5x34,5x75 cm


Ostatnie sztuki w "starej cenie"
529 zł

Kontakt:
b[zasłonięte]@piecaku.pl
Tel. 790 [zasłonięte] 415

 


Konto:

Wysyłki tylko wtorki i czwartki po wcześniejszej wpłacie.

Możliwość odbioru w Mikołowie lub Bytomiu po wcześniejszym uzgodnieniu.

 

Jak to działa

 


* Do szuflady wsypujemy zrębki wędzarnicze (wiórki trociny z drzew liściastych) i przykrywamy tacą ociekową (w zestawie).

* Szufladę wsuwamy do prowadnic w dolnej części wędzarni.
* Potrawy umieszczamy w wędzarni (układamy lub zawieszamy).
* Zamykamy drzwi (ściana przednia).
* Rozpalony palnik z węglem drzewnym wsuwamy pod szufladę wędzarni (węgiel drzewny podgrzewa zrębki)
* Po paru minutach rozpoczyna się wędzenie. Uchylamy trochę przysłonę (pokrętło na górze wędzarki) i kontrolujemy temperaturę.
* Czas wędzenia: ryby ok. 1,5 godziny, sery żółte ok. 30 min.

 

Zapraszamy na inne aukcje
inne ceny, inne modele

(kliknij tu)