Zestaw zawiera po 1 opakowaniu: Kawy zielonej Pure Green i Herbatę zieloną Euphoria oraz papierową torbę z logo Aurile.
Kawę zieloną Aurile Pure Green w torebkach - piramidkach stworzono w oparciu o ziarna arabiki peruwiańskiej pochodzącej z upraw ekologicznych, gdzie nie stosuje się nawozów sztucznych, a każde ziarno zbierane jest ręcznie. Jest delikatna w smaku, z wyraźnymi nutami winnymi, ale nie ma wyczuwalnego gorzkiego posmaku i dymnego aromatu, charakterystycznego dla palonych ziaren. Zawiera duże ilości kwasu chlorogenowego (CGA), będącego silnym przeciwutleniaczem, a dzięki obecności kofeiny nie traci nic ze swoich pobudzających właściwości.
Gatunek: 100% arabika
Pochodzenie: Ameryka Południowa (Peru)
Uprawa: powyżej 1 000 m, ekologiczna, bez nawozów sztucznych, zbiór ręczny
Palenie: niepalona
Aromat: delikatny, bez wyczuwalnych nut dymnych
Smak: łagodny, z wyraźnymi akcentami winnymi, pozbawiony goryczy
Crema: brak
Mielenie: grubo mielona
Pakowanie: nylonowe torebki piramidki, folia ochronna + zewnętrzny kartonik zbiorczy
Wskazówki dotyczące przygotowania: do zalewania gorącą wodą. Kawy zielonej nie zaparza się w ekspresach.
Waga: 140 g (20 x 7 g)
Zielona herbata z gatunku Gunpowder pochodzi z chińskiej prowincji Zhejiang. Nazwa gatunku nawiązuje do wyglądu herbaty, której listki, zwinięte ciasno w małe kuleczki, przypominają kształtem proch strzelniczy. Po zalaniu gorącą wodą zwinięte listki rozprostowują się, kilkukrotnie zwiększając swoją objętość. W przypadku zielonej herbaty bardzo istotny jest staranny proces jej przetwarzania. Świeżo zerwane listki nie są poddawane fermentacji, tylko szybkiemu suszeniu. Dzięki temu herbaciany napar zachowuje swój naturalny, zielono-słomkowy kolor, lekko słodki smak oraz bogaty aromat z delikatnie dymną nutą.
Gatunek: zielona Gunpowder
Pochodzenie: Chiny, prowincja Junnan
Składniki wzbogacające:
- werbena,
- trawa cytrynowa,
- skórka z cytryny,
- płatki słonecznika.
Aromat: cytrynowy
Smak: zielny, z lekką nutą cytrusową
Kolor naparu: złocisto-zielony
Pakowanie: folia + zewnętrzny kartonik
Przygotowanie: Najlepiej użyj czajniczka lub zaparzacza, które pozwalają na swobodne rozwijanie się liści.
- Do naczynia wsyp po jednej łyżeczce herbaty na filiżankę,
- Zalej gorącą wodą o temperaturze 75-85°C (ok. 150 ml na filiżankę),
- Parz przez 2 - 3 minuty.
- Przed podaniem zaleca się oddzielenie naparu od liści.
- Jeśli to tylko możliwe, zaleca się spożywanie herbaty bez dodatku cukru.
Właściwości wg czasu parzenia:
- do 3 minut - pobudzające,
- powyżej 3 minut - odprężające i relaksujące.
Waga: 75 g