Zestaw zawiera po 1 opakowaniu: Kawy zielonej Aurile Pure Green i Herbatę białą Serenity oraz papierową torbę z logo Aurile.
Kawę zieloną Aurile Pure Green w torebkach - piramidkach stworzono w oparciu o ziarna arabiki peruwiańskiej pochodzącej z upraw ekologicznych, gdzie nie stosuje się nawozów sztucznych, a każde ziarno zbierane jest ręcznie. Jest delikatna w smaku, z wyraźnymi nutami winnymi, ale nie ma wyczuwalnego gorzkiego posmaku i dymnego aromatu, charakterystycznego dla palonych ziaren. Zawiera duże ilości kwasu chlorogenowego (CGA), będącego silnym przeciwutleniaczem, a dzięki obecności kofeiny nie traci nic ze swoich pobudzających właściwości.
Gatunek: 100% arabika
Pochodzenie: Ameryka Południowa (Peru)
Uprawa: powyżej 1 000 m, ekologiczna, bez nawozów sztucznych, zbiór ręczny
Palenie: niepalona
Aromat: delikatny, bez wyczuwalnych nut dymnych
Smak: łagodny, z wyraźnymi akcentami winnymi, pozbawiony goryczy
Crema: brak
Mielenie: grubo mielona
Pakowanie: nylonowe torebki piramidki, folia ochronna + zewnętrzny kartonik zbiorczy
Wskazówki dotyczące przygotowania: do zalewania gorącą wodą. Kawy zielonej nie zaparza się w ekspresach.
Waga: 140 g (20 x 7 g)
Biała herbata powstaje z nierozwiniętych herbacianych pączków i pierwszych listków, pokrytych jeszcze srebrnym puszkiem, zrywanych w chińskiej prowincji Fujian. Przez wieki uchodziła za herbatę cesarzy. Piękna, poetycka nazwa rzadkiego gatunku Pai Mu Tan oznacza „białą piwonię”. To najmniej przetworzona ze wszystkich gatunków herbat – dla uzyskania niepowtarzalnego aromatu wystarczy proces więdnięcia i suszenia liści. Dzięki temu powstaje napar o aksamitnym, lekko słodkim, kwiecistym smaku, bogaty w witaminy A i E oraz polifenole.
Gatunek: biała Pai Mu Tan
Pochodzenie: Chiny, prowincja Fujian
Składniki wzbogacające:
- płatki róż.
Aromat: naturalny, herbaciany (niearomatyzowana)
Smak: łagodny, świeży, z nutą kwiatową
Kolor naparu: jasnożółty
Pakowanie: folia + zewnętrzny kartonik
Przygotowanie: Najlepiej użyj czajniczka lub zaparzacza, które pozwalają na swobodne rozwijanie się liści.
- Do naczynia wsyp po jednej łyżeczce herbaty na filiżankę,
- Zalej gorącą wodą o temperaturze 70-85°C (ok. 150 ml na filiżankę),
- Parz przez 7 - 9 minut.
- Przed podaniem zaleca się oddzielenie naparu od liści.
- Jeśli to tylko możliwe, zaleca się spożywanie herbaty bez dodatku cukru.
Waga: 30 g