Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PROMIENIOWANIE PODCZERWONE W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM

12-06-2012, 1:35
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Aktualna cena: 79.99 zł     
Użytkownik Oxiplegatz
numer aukcji: 2330935160
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 7   
Koniec: 17-05-2012, 19:59
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dostawa i płatność
Płatność z góry
  • Przelew bankowy
  • List polecony ekonomiczny                    7,50 zł

  • List polecony priorytetowy                      9 zł




W książce niniejszej podane są teoretyczne podstawy oraz technika nagrzewania promieniami podczerwonymi. Omó­wione są ogólne zasady teorii nagrzewania podczas susze­nia promieniami podczerwonymi oraz termoradiacyjne (op-tyczne) charakterystyki naświetlanych materiałów. W książ­ce dużo miejsca poświęcono zagadnieniom techniki nagrze­wania promieniami podczerwonymi i zastosowaniu tej me­tody do suszenia i wypieku artykułów spożywczych. Poza tym można tu znaleźć uogólnione dane relacjonowane w radzieckiej i zagranicznej literaturze, materiały prac naukowych przeprowadzonych w wielu instytutach nauko-wo-badawczych i w przedsiębiorstwach, a także wyniki badań wykonane przez autora i jego uczniów.

Tytuł:



PROMIENIOWANIE PODCZERWONE W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM


Autor:
A.S.GINZBURG


Wydawnictwo i rok wydania:
WYDAWNICTWA NAUKOWO - TECHNICZNE WARSZAWA 1969
Wyd. I
1078 egz.


Stan: +db przytarcia obwoluty, nieaktualne pieczatki z biblioteki biura projektowania

Oprawa: twarda w obwolucie

Ilość stron i format: 441str.

16x21cm

Ilustracje: posiada

Spis treści:
SPIS TREŚCI
Od tłumaczy j 5
Przedmowa ?
Wstęp 11
Część I
Podstawy teoretyczne nagrzewania i suszenia promieniami
podczerwonymi
Podstawowe wiadomości z fizyki promieniowania cieplnego 16
Wymiana ciepła przez promieniowanie między ciałami stałymi 33
Analiza nagrzewania ciał przepuszczalnych promienie przy
naświetlaniu podczerwienią 40
Charakterystyki promieniowania cieplnego (optyczne) naświet­
lanych materiałów 44
Szczególne właściwości mechanizmu wewnętrznej wymiany
ciepła i masy przy naświetlaniu promieniami podczerwonymi 86
Analiza matematyczna radiacyjno-konwekcyjnego nagrzewa­
nia materiałów . 102
Krótkie wiadomości o kształtowaniu (modelowaniu) wymiany
ciepła przez promieniowanie 105
C z ę ś ć II Technika nagrzewania i suszenia promieniami podczerwonymi
Generatory promieniowania i natężenie promieniowania . . 109
Wzajemny rozkład generatorów promieniowania i naświetla­
nych obiektów 165
Wpływ parametrów środowiska komory roboczej na proces
obróbki termoradiacyjnej 173
Podstawy obliczeń cieplnych aparatury termoradiacyjnej . . 182
Część III
Suszenie i obróbka cieplna produktów spożywczych promieniami podczerwonymi
Mechanizm suszenia i obróbki cieplnej promieniami podczer­
wonymi oraz ogólne zasady wyznaczania optymalnych warun­
ków i parametrów procesu 207
Suszenie i obróbka cieplna ziarna 212
Suszenie i obróbka cieplna mąki 255
Suszenie słodu 262
Obróbka cieplna — prażenie ziarna kakaowego i jąder orze­
chowych zawierających tłuszcz 266
Suszenie owoców i warzyw 276
Suszenie herbaty 289
Suszenie wyrobów makaronowych 293
3
9. Suszenie sucharów 300
Suszenie wyrobów marmoladowych , 309
Suszenie winianu wapniowego (technicznego) ..... 321
Obróbka cieplne oraz suszenie mięsa i wyrobów mięsnych . 325
Obróbka cieplna i suszenie ryb ......... 330
Zastosowanie promieniowania podczerwonego przy suszeniu
sublimacyjnym 339
C z ę ś ć IV Wypiek przy użyciu promieni podczerwonych
Mechanizm procesu radiaeyjno-konwekcyjnego wypieku . , 347
Zależności opisujące wymianę ciepła i masy w procesie radia­
eyjno-konwekcyjnego wypieku „ 349
Analiza pola temperatur ciasta chlebowego oraz metodyka
określania natężenia strumienia promieniowania na podstawie
danych eksperymentalnych 356
Analiza porównawcza procesów wypieku i suszenia . . . 372
Eksperymentalne badania procesu wypieku chleba promienia­
mi podczerwonymi 373
Mechanizm oraz podstawowe zależności opisujące proces wy­
pieku promieniami podczerwonymi 394
7., Liczby podobieństwa (zmienne uogólnionej dla procesu wy­
pieku promieniami podczerwonymi 400
3. Wypiek herbatników promieniami podczerwonymi .... 407
9. Konstrukcja urządzeń do wypieku promieniami podczerwonymi 411
10. Wypiek kombinowany w polu elektrycznym prądów wyso­
kiej częstotliwości oraz przy użyciu promieni podczerwonych . 418
Zakończenie 431
Wykaz piśmiennictwa 433

"Moja strona" w Allegro

Zobacz inne moje aukcje - SZUKAJ W PRZEDMIOTACH UŻYTKOWNIKA - szybkie wyszukiwanie podobnych tytułów




Uwaga! Na zdjęciach wokół liter możliwe charakterystyczne zniekształcenia - wynik kompresji jpg. W rzeczywistości zniekształcenia nie występują. Możliwe też błędy literowe - z powodu niedoskonałości odczytu OCR, za co przepraszam i liczę na wyrozumiałość.