Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PROMIENIOWANIE PODCZERWONE W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM

01-03-2012, 10:31
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Aktualna cena: 79.99 zł     
Użytkownik Oxiplegatz
numer aukcji: 2084710626
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 9   
Koniec: 06-02-2012 19:29:38
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dostawa i płatność

    Płatność z góry
    • Przelew bankowy
    • List polecony ekonomiczny                    7,50 zł

    • List polecony priorytetowy                      9 zł




      W książce niniejszej podane są teoretyczne podstawy oraz technika nagrzewania promieniami podczerwonymi. Omó­wione są ogólne zasady teorii nagrzewania podczas susze­nia promieniami podczerwonymi oraz termoradiacyjne (op-tyczne) charakterystyki naświetlanych materiałów. W książ­ce dużo miejsca poświęcono zagadnieniom techniki nagrze­wania promieniami podczerwonymi i zastosowaniu tej me­tody do suszenia i wypieku artykułów spożywczych. Poza tym można tu znaleźć uogólnione dane relacjonowane w radzieckiej i zagranicznej literaturze, materiały prac naukowych przeprowadzonych w wielu instytutach nauko-wo-badawczych i w przedsiębiorstwach, a także wyniki badań wykonane przez autora i jego uczniów.

      Tytuł:



      PROMIENIOWANIE PODCZERWONE W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM


      Autor:
      A.S.GINZBURG


      Wydawnictwo i rok wydania:
      WYDAWNICTWA NAUKOWO - TECHNICZNE WARSZAWA 1969
      Wyd. I
      1078 egz.


      Stan: +db przytarcia obwoluty, nieaktualne pieczatki z biblioteki biura projektowania

      Oprawa: twarda w obwolucie

      Ilość stron i format: 441str.

      16x21cm

      Ilustracje: posiada

      Spis treści:
      SPIS TREŚCI
      Od tłumaczy j 5
      Przedmowa ?
      Wstęp 11
      Część I
      Podstawy teoretyczne nagrzewania i suszenia promieniami
      podczerwonymi
      Podstawowe wiadomości z fizyki promieniowania cieplnego 16
      Wymiana ciepła przez promieniowanie między ciałami stałymi 33
      Analiza nagrzewania ciał przepuszczalnych promienie przy
      naświetlaniu podczerwienią 40
      Charakterystyki promieniowania cieplnego (optyczne) naświet­
      lanych materiałów 44
      Szczególne właściwości mechanizmu wewnętrznej wymiany
      ciepła i masy przy naświetlaniu promieniami podczerwonymi 86
      Analiza matematyczna radiacyjno-konwekcyjnego nagrzewa­
      nia materiałów . 102
      Krótkie wiadomości o kształtowaniu (modelowaniu) wymiany
      ciepła przez promieniowanie 105
      C z ę ś ć II Technika nagrzewania i suszenia promieniami podczerwonymi
      Generatory promieniowania i natężenie promieniowania . . 109
      Wzajemny rozkład generatorów promieniowania i naświetla­
      nych obiektów 165
      Wpływ parametrów środowiska komory roboczej na proces
      obróbki termoradiacyjnej 173
      Podstawy obliczeń cieplnych aparatury termoradiacyjnej . . 182
      Część III
      Suszenie i obróbka cieplna produktów spożywczych promieniami podczerwonymi
      Mechanizm suszenia i obróbki cieplnej promieniami podczer­
      wonymi oraz ogólne zasady wyznaczania optymalnych warun­
      ków i parametrów procesu 207
      Suszenie i obróbka cieplna ziarna 212
      Suszenie i obróbka cieplna mąki 255
      Suszenie słodu 262
      Obróbka cieplna — prażenie ziarna kakaowego i jąder orze­
      chowych zawierających tłuszcz 266
      Suszenie owoców i warzyw 276
      Suszenie herbaty 289
      Suszenie wyrobów makaronowych 293
      3
      9. Suszenie sucharów 300
      Suszenie wyrobów marmoladowych , 309
      Suszenie winianu wapniowego (technicznego) ..... 321
      Obróbka cieplne oraz suszenie mięsa i wyrobów mięsnych . 325
      Obróbka cieplna i suszenie ryb ......... 330
      Zastosowanie promieniowania podczerwonego przy suszeniu
      sublimacyjnym 339
      C z ę ś ć IV Wypiek przy użyciu promieni podczerwonych
      Mechanizm procesu radiaeyjno-konwekcyjnego wypieku . , 347
      Zależności opisujące wymianę ciepła i masy w procesie radia­
      eyjno-konwekcyjnego wypieku „ 349
      Analiza pola temperatur ciasta chlebowego oraz metodyka
      określania natężenia strumienia promieniowania na podstawie
      danych eksperymentalnych 356
      Analiza porównawcza procesów wypieku i suszenia . . . 372
      Eksperymentalne badania procesu wypieku chleba promienia­
      mi podczerwonymi 373
      Mechanizm oraz podstawowe zależności opisujące proces wy­
      pieku promieniami podczerwonymi 394
      7., Liczby podobieństwa (zmienne uogólnionej dla procesu wy­
      pieku promieniami podczerwonymi 400
      3. Wypiek herbatników promieniami podczerwonymi .... 407
      9. Konstrukcja urządzeń do wypieku promieniami podczerwonymi 411
      10. Wypiek kombinowany w polu elektrycznym prądów wyso­
      kiej częstotliwości oraz przy użyciu promieni podczerwonych . 418
      Zakończenie 431
      Wykaz piśmiennictwa 433

      "Moja strona" w Allegro

      Zobacz inne moje aukcje - SZUKAJ W PRZEDMIOTACH UŻYTKOWNIKA - szybkie wyszukiwanie podobnych tytułów




      Uwaga! Na zdjęciach wokół liter możliwe charakterystyczne zniekształcenia - wynik kompresji jpg. W rzeczywistości zniekształcenia nie występują. Możliwe też błędy literowe - z powodu niedoskonałości odczytu OCR, za co przepraszam i liczę na wyrozumiałość.