Bakterie probiotyczne wykazują szereg cech fizjologicznych m.in. uzupełniają i utrzymują prawidłową florę przewodu pokarmowego, zapobiegając osiedlaniu się i rozwojowi drobnoustrojów chorobotwórczych. Biorą one także udział w syntezie witamin z grupy B, stymulują układ immunologiczny, korzystnie wpływają na błonę śluzową jelit. Stosowanie probiotyków zalecane jest w trakcie kuracji antybiotykowej i po jej zakończeniu oraz dla osób podróżujących w celu zabezpieczenia przed zmianą flory bakteryjnej wywołaną inną dietą.
Składniki czynne: 3,5 miliarda (3,5 x 109 CFU) bakterii kwasu mlekowego następujących szczepów: Lactobacillus acidophilus Rosell-52 - 45% (32,6 mg) Lactococcus lactis Rosell-1058 - 15% (10,9 mg) Bifidobacterium ongum Rosell-175 - 15% (10,9 mg) Lactobacillus rhamnosus Rosell-11 - 10% (7,3 mg) Bifidobacterium breve Rosell-70 - 10% (7,3 mg) Bifidobacterium bifidum Rosell-71 - 5% (3,6 mg)
Substancje dodatkowe: skrobia ziemniaczana, hydroksypropylometyloceluloza (sub. do stosowania na powierzchnię), stearynian magnezu (nośnik), kwas askorbinowy (przeciwutleniacz).
Dawkowanie: 1 - 2 kapsułki dziennie w trakcie posiłku. Podczas antybiotykoterapii najlepiej stosować 2 - 3 godziny po przyjęciu leków
Opakowanie: 20 kapsułek
|