Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PROJEKTOWANIE ZAKŁADÓW PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO -nowa

02-07-2015, 10:08
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 21 zł     
Użytkownik Ksiazki_Bielsko
numer aukcji: 5414837657
Miejscowość Bielsko-Biała
Wyświetleń: 2   
Koniec: 02-07-2015 10:19:34

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

PROJEKTOWANIE TECHNOLOGICZNE ZAKŁADÓW
PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO

WYBRANE ZAGADNIENIA


B. BILSKA / W. GRZESIŃSKA / M. TOMASZEWSKA

INFORMACJE:




Wydawnictwo - SGGW
Rok - 2011
Stron - 104
Oprawa - LAKIEROWANA
Format - B5

STAN - NOWA


Produkty spożywcze powinny zaspokajać potrzeby żywieniowe konsumenta, ale też muszą charakteryzować się wysoką jakością, gwarantującą całkowite bezpieczeństwo zdrowotne. Aby spełnić ten warunek, nie wystarczy tylko kontrolowanie jakości produktu końcowego, koniecznością staje się zapewnienie właściwych warunków produkcji. Regulacje prawne dotyczące zagadnień sanitarao-higienicznych w zakładach przemysłu spożywczego wprowadzają obowiązek przestrzegania zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) oraz wdrożenia systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP). Zadaniem tych systemów jest zachowanie właściwej higieny produkcji oraz pomoc w kontroli przebiegu procesów technologicznych od etapu przyjęcia surowca, poprzez produkcję do produktu końcowego. Warunkiem prawidłowej produkcji jest zapewnienie między innymi odpowiednich pomieszczeń do jej realizacji. Stąd też budowa nowych bądź modernizacja już istniejących zakładów powinna być prowadzona na podstawie specjalistycznych projektów technologicznych. Podczas projektowania zakładu przemysłu spożywczego niezbędne jest połączenie wiedzy z zakresu technologii produkcji, zagadnień sanitarno-higienicznych, możliwości eliminowania zagrożeń zdrowotnych z wymaganiami prawnymi oraz wytycznymi branżowymi, takimi jak: architektura, wentylacja, instalacja elektryczna czy wod-no-kanalizacyjna. Wiedza branżowa jest niezbędna, z uwagi na fakt, iż projektant technolog, jako podmiot wiodący w projektowaniu zakładów spożywczych, podaje wytyczne wszystkim branżom.
Dokumentacja projektowa w obecnym czasie powstaje przy wspomaganiu systemów CAD, stąd też projektant technolog powinien sprawnie posługiwać się jednym z programów wspomagających kreślenie projektów.
Zadaniem poniższej publikacji jest przybliżenie podstawowych zagadnień niezbędnych w projektowaniu technologicznym zakładów spożywczych, w taki sposób, aby możliwe było wykonanie podstawowych prac projektowych.

ZASADY:

Dane do przelewu:



* wszelkie pytania proszę kierować PRZED podjęciem decyzji o kupnie

* NIE WYSYŁAMY ZA POBRANIEM KUPUJĄCYM O WĄTPLIWEJ REPUTACJI ALLEGRO

* wysyłka odbywa się w ciągu MAX. 2 dni roboczych od momentu zaksięgowania wpłaty na koncie

* wszystkie książki wysyłamy w kopertach ochronnych (istnieje możliwość odbioru osobistego po wcześniejszym umówieniu się


Więcej informacji na stronieO MNIE

REAL FOTO- wszystkie fotografie przedstawiają rzeczywisty stan książek

WYSTAWIAMY
FAKTURY VAT


Opis:
Wstęp ... 5


I. Założenia projektowe ... 7

II. Schematy blokowe procesu technologicznego... 12

III. Bilans materiałowy ... 18

IV. Dział magazynowy ... 22

V. Zasada doboru urządzeń i maszyn w zakładach przemysłu spożywczego oraz metoda szacowania powierzchni pomieszczeń produkcyjnych i ekspedycyjnych ... 30

V.1. Dział produkcyjny ... 30
V.2. Dział ekspedycyjny ... 38

VI. Obliczanie powierzchni pomieszczeń socjalnych ... 42

VII. Układ funkcjonalny zakładu ... 49

VIII. Komputerowe wspomaganie procesu projektowania – program AutoCAD (część I) ... 57

IX. Komputerowe wspomaganie procesu projektowania – program AutoCAD (część II) ... 69

X. Komputerowe wspomaganie procesu projektowania – program AutoCAD (część III) ... 78

XI. Opracowywanie wytycznych dla branży wentylacyjnej – obliczanie zysków ciepła i wilgoci 89

XII. Oświetlenie w zakładach przetwórstwa spożywczego ... 98


Literatura ... 101




PRZED PODJĘCIEM DECYZJI PROSZĘ O ZAPOZNANIE SIĘ ZE STRONĄ ,,O MNIE"


ZAPRASZAM NA INNE NASZE AUKCJE

POZDRAWIAM