Najpopularniejszy system sprzedaży dla gastronomii GASTRO SZEF (moduł magazynowy) firmy Softech ( www.gastro.pl )
Faktura VAT, cena brutto
Przy zakupie programu rabat 15% na dowolną kasę lub drukarkę fiskalną.
GRATIS terminal kart płątniczych i doładowań PayTel wraz z instalacją i szkoleniem (po podpisaniu umowy z PayTel)
Możliwa dostawa kompletnego zestawu (np. POS, program, drukarka fiskalna, serwer, itp.)
Możliwe również usługi instalacyjne/wdrożeniowe/szkoleniowe na terenie Poznania i Wielkopolski lub zdalnie w dowolnej lokalizacji.
Pytania prosimy na: [zasłonięte]@kompax.pl, 668[zasłonięte]537, 61 [zasłonięte]9864
W naszej ofercie również:
-POSy, komputery, serwery, czytniki kodów, drukarki, itp
-programy do zarządzania Insert, Wapro, Comarch, itp.
-sklepy internetowe i platformy B2B współpracujące z oprogramowaniem
-moduły dodatkowe
Świadczymy także kompleksowe usługi informatyczne dla firm i instytucji wraz z dostawą sprzętu komputerowego urządzeń fiskalnych i oprogramowania na terenie Poznania i Wielkopolski.
O PROGRAMIE GASTRO SZEF:
Program Gastro POS stanowi samodzielny program sprzedaży kelnerskiej i barmańskiej na ekranach dotykowych. Powstał w celu wyeliminowania ograniczeń funkcjonalnych, jakie stwarzało posługiwanie się na stanowisku kelnerskim/barmańskim kasą fiskalną.
Obsługa programu GASTRO POS przypomina pracę na zwykłej kasie z tą różnicą, że klawisze są wyświetlane na ekranie a wybór potraw jest prosty i intuicyjny, przy tym nieporównywalnie szybszy. Identyfikacja kelnera następuje wg kodu lub z użyciem karty magnetycznej. System przewyższa ergonomią oraz swoimi możliwościami każdą kasę gastronomiczną.
Połączenie Gastro POSa z programem Gastro SZEF tworzy zintegrowany system rozliczenia gastronomii - od dostaw po sprzedaż i wydanie potraw.
Funkcje programu Gastro POS
Obsługa poprzez ekran dotykowy
- identyfikacja kelnera kodem lub kartą magnetyczną,
- rejestracja czasu pracy personelu,
- możliwość wprowadzenia systemu kasjersko-kelnerskiego (kasjer bonuje za kelnera - z pełną kontrolą rozliczeń),
- zakładanie nowych rachunków na stoły, osoby lub grupy, zmiana obsługi stołu, łączenie lub rozdzielanie rachunków, otwieranie rachunków na wynos z dostawą lub bez
- stały podgląd rachunku,
- całość menu na klawiszach bezpośredniego dostępu,
- graficzna reprezentacja lokalu - możliwość prowadzenia sprzedaży wprost z grafika,
- możliwość bonowania za pomocą kodu PLU oraz czytnika kodów kreskowych (w sklepie hotelowym),
Współpraca z drukarka kuchenną
- wydruk zamówień na drukarkach zamówień w kuchni i barze np.: POSIFLEX AURA PP7000/PP5600, CITIZEN iDP3420 / 3421 / 3423, EPSON TM-U210, TM T88, STAR SP300, POSNET
Elastyczne kształtowanie cen
- 4 poziomy cen oraz funkcja happy hours (automatyczne przestawianie poziomu cen o zaprogramowanej godzinie),
- możliwość zaprogramowania cen zależnych od dnia i czasu bonowania (tzw. ceny bowlingowe),
- możliwość korekt rachunków przed i po wydrukowaniu zamówienia (z możliwością ustalania uprawnień do wykonania korekt),
- możliwość ustalenia czasu wydania potraw w kuchni i bufecie,
- rabaty, obsługa kart magnetycznych stałego klienta (karty rabatowe);
- narzuty, serwisy hotelowe,
Łatwe wprowadzanie modyfikacji
- modyfikacja potraw - zastąpienie jednego składnika potrawy innym np. frytki zamiast ziemniaków,
- możliwość zdefiniowania grupy dodatków do danej potrawy,
- dodatkowe informacje - wydruk informacji dla kuchni np. bez soli, przysmażone, itd.,
Współpraca z systemami hotelowymi i specjalistycznymi urządzeniami
- współpraca z systemami hotelowymi CHART, FIDELIO, SIHOT i inne,
- współpraca z automatycznymi dozownikami piwa, napoi i alkoholi firm HARTEK, DRINKOMAT, EUREKA BarCent 305
- współpraca z wagami,
- współpraca z bonownikami kelnerskimi (palmtop),
- współpraca z systemami kamer Novus i Geovision - do obrazu z kamery POS dokłada informacje o aktualnie wykonywanych operacjach na kasie oraz datę i godzinę,
Obsługa dowolnych form płatności
- różne formy płatności - gotówka, karty kredytowe, czeki,
- możliwość przerzucenia rachunku do recepcji hotelowej,
- płatność kartą magnetyczną - wewnętrzna sprzedaż bezgotówkowa polegająca na wykupieniu przez klienta na wstępie do dużego rozległego lokalu magnetycznej karty depozytowej z określonym limitem,
- wydruk rachunków blankietowych na specjalizowanych drukarkach rachunków: CITIZEN CBM-820, EPSON TM-U295 lub typowych drukarkach atramentowych i laserowych,
- zakończenie rachunkiem wstępnym (do zaakceptowania przez klienta w eleganckich lokalach), paragonem fiskalnym, fakturą,
Pizzerie i lokale fast food
- zamawianie pizzy dzielonej na różne rodzaje,
- tryb szybkiej sprzedaży dla lokali typu fastfood.
Obniżenie kosztów szkoleń
Możliwość zdefiniowania w systemie kelnera jako ucznia - pozwala to na szkolenie personelu (symulacja sprzedaży bez wpisów do prawdziwej bazy danych).
Współpraca z drukarkami fiskalnymi
Oprogramowanie Gastro współpracuje z większością urządzeń fisklanych dostepnych na naszym rynku. Obsługujemy urządzenia: WIKING - NOVITUS, POSNET, ELZAB, EMAR-DUO, INNOVA, VENTO, TORELL
Gastro umożliwia wydruk na jednej drukarce fiskalnej z kilku komuterów POS poprzez spooler DFSERWIS.
Współpraca z terminalami płatniczymi
Oprogramowanie Gastro współpracuje z terminalami płatniczymi typu:TRANZ, CELTO, MPAY, 9000i
Liczne raporty
System Gastro posiada bardzo bogaty moduł raportujący. System umożliwia wykonywanie wielu raportów z aktualnej zmiany, jak i ze zmian archiwalnych, między innymi:
- rejestr VAT
- raport kasowy
- raport kelnerski
- raport utargów
- raport o udzielonych rabatach
- raport wykonanych storn
- raport sprzedaży wg PLU
- raport sprzedaży wg grup towarowych
- raport sprzedaży na karty rabatowe.
Moduły i interfejsy do programu Gastro POS
Program Gastro POS posiada wiele specjalistycznych rozszerzeń usprawniających pracę lokalu gastronomicznego oraz umożliwiając połączenie z wieloma urządzeniami:
- obsługa automatycznych dozowników,
- współpraca z dowolnym programem hotelowym,
- interfejs do wagi,
- interfejs "druga firma",
- interfejs do terminali kart płatniczych,
- moduł dostaw na telefon ("deliwerka"),
- podgląd sali przez kierownika + serwer bonowników,
- system audiowizualny do realizacji zamówień w kuchni.
Program Gastro SZEF prowadzi gospodarkę magazynową firmy w oparciu o dokumenty magazynowe oraz sprzedaż zrealizowaną na stanowiskach kelnerskich. Kontrola zużycia surowców Na podstawie założonych kart kalkulacyjnych program wykonuje odpowiednie rozchody składników potraw, oblicza kalkulacje, marże, wsad do kotła oraz zapotrzebowanie surowcowe.
Dane programu są podstawą ewidencji materiałowej w cenach zakupu oraz gastronomicznych, również z automatyczną dekretacją do wybranych systemów finansowo-księgowych.
Gastro SZEF i Gastro POS - kompleksowe rozwiązanie dla gastronomii
Ogromną zaletą programu jest możliwość współpracy z kasami rejestrującymi lub stanowiskami kelnerskimi POS wyposażonymi w monitory dotykowe, na których rejestrowana jest sprzedaż. Pozwala to stworzyć całościowy, skomputeryzowany system rozliczenia gastronomii od dostaw surowców, obrotu wewnątrz firmy jak i kontroli rozchodów surowców z tytułu sprzedaży potraw.
Współpraca z kasami fiskalnymi
Komunikacja z kasami jest dwukierunkowa. Z jednej strony program wysyła do kas informacje o artykułach (nazwy, ceny itp.), grupach towarowych, kelnerach, rozkładzie klawiatury; z drugiej strony pobiera z kas informacje o sprzedaży potraw, obrocie syntetycznym całej kasy oraz poszczególnych kelnerów. Dzięki takiemu rozwiązaniu kasy po wstępnym zaprogramowaniu przez serwis, nie wymagają od obsługi żadnej umiejętności programowania, gdyż całość wymiany danych prowadzona jest przez program Gastro.
Dokładne analizy i raporty
Zastosowanie nowoczesnej technologii OLAP pozwala na tworzenie własnych analiz w dowolnym przekroju. Analizy mogą wspierać bieżącą pracę kierownictwa np. odpowiedzą na pytanie jak funkcjonuje nowa promocja, jak i pomagać w podejmowaniu decyzji o charakterze strategicznym przez ułatwienie w wyszukiwaniu nowych trendów rynkowych i dokładniejszy wgląd w rezultaty wcześniej podejmowanych działań.
Funkcje programu Gastro SZEF
Rozliczanie magazynów i zużycia surowców w lokalu gastronomicznym
- prowadzenie gospodarki wielomagazynowej,
- obsługa firm posiadających wiele lokalizacji zdalnych (Gastro w sieci lokali gastronomicznych),
- pozwala na wprowadzanie dokumentów dostaw PZ, przesunięć międzymagazynowych MM, rozchodów wewnętrznych, z produkcji i ze sprzedaży;
- informuje o przekroczonych stanach minimalnych, maksymalnych i zalegających magazyny;
- prezentuje stany magazynowe bieżące i wsteczne;
- prezentuje informacje o wszelkich zmianach stanów magazynowych;
- pozwala na wykonywanie rozchodów FIFO ze sprzedaży w/g zadanych receptur.
Kontrola kosztów - Food Cost
- prezentuje zużycie surowców na podstawie kart kalkulacyjnych;
- umożliwia porównanie sprzedaży z kosztem;
- wylicza ceny kalkulacyjne potraw według rzeczywistych kosztów zakupu surowców;
- umożliwia wyliczenie marży potraw wraz z sygnalizacją przekroczenia zakładanego przedziału marży optymalnej;
Rozliczanie produkcji gastronomicznej
- umożliwia produkcję wyrobów gotowych i półproduktów;
- posiada raporty produkcji dziennej;
- informuje o zmianach cen zakupu surowca w stosunku do poprzednich dostaw (kontrola dostaw),
- informuje o składnikach brakujących do przygotowania potraw.
Zaawansowana obsługa zamówień
- uzgadnia ceny i dostawy (PZ) z fakturami VAT dostawców;
- umożliwia analizę zapotrzebowania na surowce;
- posiada moduł automatycznych zamówień;
Inwentaryzacje
- umożliwia wprowadzanie dostaw metodą elektroniczną z plików lub inwentaryzatorów
- umożliwia wprowadzanie dokumentów MM, SN za pomocą inwentaryzatora
Usprawnienie zarządzania lokalem
- prowadzi dziennik pracy każdego kelnera, jego obroty;
- posiada moduł naliczania prowizji dla pracowników;
Rozliczenia i rabaty
- kontroluje zapłaty za dostawy i sprzedaż kredytową;
- kontroluje i prezentuje sprzedaż na karty rabatowe przy współpracy z Gastro POS;
Planowanie imprez
- pozwala na planowanie imprez i wystawianie asygnat magazynowych do nich;
- prezentuje raporty historii artykułów;
Wystawianie faktur
- posiada moduł fakturujący i sprzedaży.
Przejrzyste raporty
- umożliwia przejrzystą prezentację sprzedaży potraw, napoi, itp. w poszczególnych punktach sprzedaży wg różnych kryteriów i przekrojów;
- wylicza wartość przychodów, rozchodów, sprzedaży w cenach zakupu i sprzedaży oraz osiągniętą marżę na każdy dzień i miesiąc.
- szczegółowe raportowanie stanowisk sprzedaży Gastro (raport podglądowy z POS)
Obsługa gastronomii zamkniętej
- umożliwia prowadzenie diet, jadłospisów i asygnat (moduł gastronomii zamkniętej);
- prowadzi raporty żywienia dla gastronomii zamkniętej;
Eksport danych do innych systemów
- umożliwia eksport do systemów finansowo księgowych;
- umożliwia eksport bazy towarowej do programu hotelowego CHART;
- program umożliwia eksport danych do plików: xls, txt, dbf, xml.
Gastro w sieci lokali. Centralne zarządzanie siecią restauracji
System Gastro jest skalowalny i pozwala na pracę w sieci lokali.
Więcej o Gastro w sieci lokali gastronomicznych ...
Współpraca z kasami fiskalnymi
Ogromną zaletą programu jest możliwość podłączenia do komputera kas fiskalnych, na których rejestrują sprzedaż kelnerzy. Pozwala to stworzyć całościowy, skomputeryzowany system rozliczania gastronomii od dostaw surowców do sprzedaży potraw.
Więcej o Współpraca z kasami fiskalnymi ...
Współpraca z systemami księgowymi
Gastro SZEF może eksportować dane do systemów finansowo-księgowych.