Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PROFESJONALNY NAKŁUWACZ TŁUCZEK DO MIĘSA VICTOR

18-05-2014, 16:01
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 72 zł     
Użytkownik arturnowicki
numer aukcji: 4252868736
Miejscowość Rumia
Zostało sztuk: 3    Wyświetleń: 1   
Koniec: 28-05-2014 15:51:59
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Oryginalny profesjonalny nakłuwacz VICTOR® EasyChef 45 ostrzy - wersja rozbieralna, co zdecydowanie ułatwia utrzymanie w czystości.

Naturalna, nowoczesna i najskuteczniejsza technologia rozmiękczania oraz polepszania jakości i smaku mięsa.

Używane i zalecane przez szefów kuchni "Najsłynniejszych restauracji świata"

 

Kolor biały (kremowy) lub czerwony. Jeżeli w zamówieniu kolor nie zostanie określony - pakujemy losowo.

 

 

 

 

Urządzenie do gastronomii i dla domu.

Trzeba pamiętać, że klasyczne zbijanie mięsa tłuczkiem powoduje miażdżenie struktury i wypływ soków naturalnych z mięsa.

 

Przy nacinaniu natomiast nie ma takich ubocznych skutków.

Ostrza urządzenia wysuwają się przy uderzeniu w płat mięsa, nacinając je na całej grubości.

 

Dzięki nakłuwaczowi skraca się też czas marynowania czy peklowania nawet do jednej czwartej czasu potrzebnego przy tradycyjnej obróbce mięsa.

 

Czas pieczenia, smażenia, grillowania zmiękczonego mięsa skraca się prawie o 50%! Mięso również o wiele mniej się kurczy.

 

Dodatkowo, jeśli kawałek mięsa na początku posypiemy przyprawami i np. siekanym czosnkiem, to przy obróbce przyprawy te dzięki ostrzom urządzenia zostaną wprowadzone w głąb mięsa, co sprawi, że stanie się ono soczyste i aromatyczne.

Podczas pieczenia zaś dzięki nacięciom sos, którym polewamy mięso lub całego kurczaka czy indyka będzie spływał głęboko do środka pieczeni.

 

Przed pierwszym użyciem należy narzędzie umyć.

 

Położyć płat mięsa na desce do krojenia. Przyłożyć siekacz do mięsa i nacisnąć.

Powtórzyć równomiernie na całej powierzchni. Przy bardzo grubych kawałkach mięsa, odwrócić je na drugą stronę i czynność powtórzyć.

 

Należy czyścić siekacz po każdym użyciu. Co pewien czas proszę naoliwić olejem jadalnym siekacz dla jego lżejszej pracy.

 

UWAGA:

Noże są bardzo ostre. Używać z zachowaniem szczególnej ostrożności. Nie pozostawiać narzędzia bez nadzoru.

Po użyciu zawsze umieszczać w pojemniku ochronnym i poza zasięgiem dzieci.

Używać tylko do zmiękczania mięsa bez kości

 

Towar prezentowany jest fabrycznie nowy. Do każdego produktu dołączony jest paragon fiskalny lub na żądanie - faktura VAT.

Każda partia towaru jest fotografowana, dlatego też zdjęcia są zawsze aktualne.

Jeżeli potrzebujesz więcej zdjęć - prześlę je na podany adres.

Jestem pasjonatem produktów kuchennych i staram się dystrybuować przedmioty nieprzeciętne i w miarę możliwości - osobiście przetestowane.

Ważne - proszę o przeczytanie strony *O mnie*

Zapraszam na inne moje aukcje