Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Profesjonalne drożdże do produkcji Cydru (10g)

22-01-2014, 19:07
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 5 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 3818913498
Miejscowość Żyrardów
Kupiono sztuk: 6    Licytowało: 3    Wyświetleń: 89   
Koniec: 20-01-2014 14:49:47
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

?

Polska Rada Winiarstwa



Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa

Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
list ekonomiczny=1,6zł
list priorytetowy= 2zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


 

 

Drożdże „Safcider”


Drożdże te są przeznaczone do produkcji każdego z typów cydrów. Są skuteczne również podczas trudnej fermentacji
OPIS DROŻDŻY
- Tworzą stabilny osad
-  Szeroka temperatura fermentacji: 10-30°C
-  Fermentacja zachodzi od pH=3,3
-  Małe zapotrzebowanie na azot w moszczu (0,150/l) 
-  Bardzo dobra przyswajalność fruktozy
-  Z 16,3% cukru w moszczu powstaje 1% alkoholu
-  Maksymalne stężenie SO2: 70mg/l
-  Poziom mętności: 50 NTU

 


 

DAWKOWANIE
Pierwsza fermentacja: 10g/50l (po 24 h po dodaniu SO2)
Fermentacja w masie: Od 15  do 20 g/50l

Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza ( najlepiej przechowywać w lodówce)

 

 

 

 

..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..