SPECYFIKACJA TECHNICZNA |
Model | RCZK-1200E |
Nr katalogowy | 1085 |
Wydajność (1 porcja) | 60 s |
Ilość cukru na 1 porcję | ok. 12 - 18 g |
Zasilanie | 230 V |
Moc | 1,2 kW |
POZOSTAŁE DANE |
|
Maszyna do waty cukrowej Royal Catering RCZK-1200E to urządzenie niezastąpione nie tylko na festynach i imprezach plenerowych, ale także w
czasie uroczystości w pomieszczeniach. Sprzęt dobrze sprawdza się w regularnym użytku, więc może stanowić nieodłączny
element wesołych miasteczek czy cyklicznych wydarzeń.
Użyta do produkcji maszyny stal nierdzewna chroni ją przed procesem korozji i mechanicznymi uszkodzeniami. Za sprawą tego rozwiązania
sprzęt wykazuje dużą odporność na działanie czynników pogodowych, co ma szczególnie istotne znaczenie w przypadku pracy w plenerze. Dodatkowo materiał
przyczynia się do łatwego utrzymywania produktu w higienicznej czystości, ponieważ jest pozbawiony porowatości.
Szeroką misę
również wykonano ze stali nierdzewnej. Średnica 52 cm pozwala na komfortową pracę i produkowanie małych, średnich i dużych porcji
smakołyku. Wysokie krawędzie naczynia oraz jego przemyślana konstrukcja uniemożliwiają przedostawanie się drobinek cukru na zewnątrz, co
powoduje, że sama czynność jest czysta i komfortowa.
Misa łączy się z głowicą, zapewniając płynne, obrotowe ruchy. Dzięki temu kryształki cukru zamieniają się w watę. Zamknięty pierścień ochronny przeciwdziała niekontrolowanemu i samoistnemu wypadaniu drobinek z naczynia.
Maszynę marki Royal Catering cechuje łatwość w montażu i obsłudze. Wkład oraz misę można sprawnie rozłożyć i powtórnie złożyć.
Podstawa została wyposażona w szufladę z przegrodami o znacznej pojemności, w których z łatwością przechowuje się porcje składnika o
różnej wielkości oraz barwniki spożywcze. Do produkcji waty nadaje się cukier o rozmaitej gramaturze, należy jednak unikać tego najdrobniej granulowanego
czyli cukru pudru.
Do użycia maszyny potrzebne jest napięcie wejściowe 230 V. Posiada ona efektywny, aluminiowy element grzewczy o mocy 1,2
kW. Użytkownik nie ryzykuje przypalenia cukru za sprawą w całości automatycznej kontroli stałości temperatury. Jedną porcję finalnego produktu (z 12 - 18 g cukru) można przygotować w 1 minutę, dzięki odpowiedniej
mocy i regulacji ciepła.
W zestawie znajduje się również solidna i lekka pokrywa z tworzywa sztucznego. Wykazuje wysoką odporność na uszkodzenia
mechaniczne. Chroni watę przed zabrudzeniami z otoczenia, a otwór o dużej średnicy ułatwia pracę.
Zawarta w zestawie łyżka do porcjowania stanowi ułatwienie w wymierzaniu koniecznej ilości składników. Przyrząd pozwala
dzielić cukier na porcje wielkości 20 gramów. Jako prezent dodajemy pasek zębaty, co
pozwala na dłuższą eksploatację urządzenia.
Produkt marki Royal Catering cechuje się dokładnym wykonaniem, wysoką produktywnością oraz oryginalnym wyglądem.
Oferowany sprzęt wyróżnia się jakością i solidnością, dlatego został objęty długim okresem gwarancyjnym.
Gwarantujemy Państwu również dostęp do części eksploatacyjnych i zapasowych oraz zapewniamy serwis pogwarancyjny.